Kahdelle suomalaispelaajalle ilouutinen: Jatkavat uriaan Los Angelesissa

Julkaistu:

ESPORTS
Tänä vuonna Overwatch Leaguessa pelasi yhdeksän suomalaista, mutta heistä vain neljällä on jatkosopimus ensi vuodelle.
Overwatch-pelin huippusarjan Overwatch Leaguen (OWL) siirtorumba alkoi kuun alussa. Liigan kolmas kausi alkaa helmikuussa 2020.

5.–6. sijalle tänä syksynä yltänyt Los Angeles Gladiators on ilmoittanut jatkaneensa suomalaistähtien Benjamin ”BigGoose” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran sopimuksia kauden 2020 loppuun. Molemmat pelaajat ovat olleet ensimmäisestä kaudesta asti joukkueen kulmakiviä.
Viime kauden yhdeksästä suomalaispelaajalla vain neljällä on toistaiseksi sopimus ensi kaudelle. Isohannin ja Suovaaran lisäksi siirtorumbaa voivat seurata sivusta Timo ”Taimou” Kettunen (Dallas Fuel) ja Jiri ”LiNkzr” Masalin (Houston Outlaws).

Jatkotarjouksia joukkueiltaan odottavat vielä Roni ”LhCloudy” Tiihonen (Paris Eternal) ja Petja ”Masaa” Kantanen (Atlanta Reign). Joukkueiden pitää jättää tarjous viimeistään 11. marraskuuta.

Joona ”Fragi” Laine (Guangzhou Charge), Riku ”Ripa” Toivanen (Los Angeles Gladiators) ja Richard ”rCk” Kanerva (Boston Uprising) ovat jo ilmoittaneet etsivänsä uutta tiimiä. Toivanen ja Kanerva odottivat vielä siirtorumban alussa tarjouksia joukkueiltaan, mutta ilmoittivat viime viikolla tilanteen muuttuneen.


OWL jatkuu ensi vuonna 20 joukkueen voimin, sillä uusia liigapaikkoja ei ole laitettu myyntiin. Tähän mennessä kaupunkikohtaisista liigapaikoista on maksettu 17–53 miljoona euroa kappaleelta.

Ensi vuonna liigarakenne muuttuu, kun sarja jättää ensimmäiset kaksi kautta kotipaikkana toimineen Blizzard-areenan Los Angelesissa. Jatkossa kaikki ottelut pelataan liigajoukkueiden kotikaupungeissa. Kolmas kausi alkaa 8. helmikuuta 2020.