Pelijätti yllätti: Yllättäen kuollut kilpapelilegenda ikuistetaan peliin

Julkaistu:

ESPORTS
StarCraft II -pelistä tunnettu Geoff ”iNcontroL” Robinson menehtyi heinäkuussa vain 33-vuotiaana.
Reaaliaikaisessa strategiapelisarjassa StarCraftissa mainetta niittänyt yhdysvaltalainen Geoff ”iNcontroL” Robinson menehtyi heinäkuussa yllättäen keuhkoissa olleeseen veritulppaan. Robinson oli kuollessaan vain 33-vuotias.
StarCraftin julkaisija Blizzard Entertainment on nyt ilmoittanut Robinsonin nimen jäävän ikuisesti StarCraft II:een: Jatkossa kaikki peliin kirjautuvat saavat ilmaiseksi itselleen iNcontroL Commememorative Bundle -paketin.

Pakettiin kuuluu Robinsonin muotokuva sekä kuuluttajaäänipaketti. Muotokuvan voi vaihtaa oman profiilin kuvaksi, jolloin se näkyy myös muille pelaajille. Äänipaketilla voi taas korvata pelin omat kuuluttajat, jotka informoivat pelaajaa muun muassa rakennusten tai yksiköiden valmistumisesta.

Muotokuva ja kuuluttajaäänipaketti on julkaistu alun perin vuonna 2017. Blizzard lupaa paketin sisältävän myös täysin uusia juttuja, joita he ovat tehneet Robinsonin kunniaksi.
Blizzardin kirjoituksen mukaan Robinsonilla oli yhtiössä runsaasti faneja. StarCraft-tiimi halusi luoda jotain ikimuistoista 33-vuotiaan hienon uran muistoksi.

– Haluamme uskoa StarCraftin olleen tärkeä Geoffille. Mutta me tiedämme, ilman mitään epäilystä, että Geoff oli tärkeä StarCraftille, kirjoitetaan Blizzardin blogissa.

Robinson nousi tunnetuksi nimeksi voitettuaan Yhdysvaltojen WCG-karsinnan vuonna 2007. Tämän jälkeen hän kilpaili StarCraftissa ja sen vuonna 2010 julkaistussa jatko-osassa StarCraft II:ssa.

Selostajaksi Robinson siirtyi vuonna 2014 päätettyään kilpauransa. Kilpailemisen ja selostamisen ohella hän oli mukana useassa suositussa podcast-ohjelmassa. Hän oli rakastettu hahmo niin StarCraft- kuin koko esports-yhteisössä.