Jalkapallolegenda Ronaldinho yllätti: Perusti nimeään kantavan esports-joukkueen

Julkaistu:

ESPORTS
Kaksi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Ronaldinho, 39, loikkaa esports-maailmaan omalla joukkueella.
Brasilialainen jalkapallolegenda Ronaldinho, oikealta nimeltään Ronaldo de Assis Moreira, on perustanut kilpapelijoukkueen. R10-nimisen joukkueen nimessä yhdistyvät jalkapalloilijan nimi sekä hänen käyttämänsä pelinumero (10).

R10-joukkue kilpailee vähemmän yllättäen EA Sportsin julkaisemassa FIFA-jalkapallopelisarjassa. R10:ä edustaa virtuaalinurmella neljä brasilialaispelaajaa. Pelitiimin pääsponsori on peliohjaimia valmistava Scuf Gaming, joka on myös yksi Ronaldinhon yhteistyökumppaneista.
Ronaldinho pelasi urallaan muun muassa Paris Saint-Germainissa, Barcelonassa ja A.C. Milanissa. Hänet muistetaan erityisesti Brasilian vuoden 2002 MM-kultajoukkueen avainpelaajana. Vuosina 2004–05 Fifa valitsi brasilialaisen vuoden pelaajaksi.

Menestyksekkään jalkapallouran jälkeen 39-vuotias Ronaldinho on ajautunut talousongelmiin.
Kaksi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Ronaldinho ei ole ensimmäinen kilpapelaamisesta kiinnostunut urheilija. Aiemmin sijoituksia ovat tehneet muun muassa Michael Jordan ja Zlatan. Viihdemaailman tähdistä esimerkiksi räppäri Drake, r&b-tähti The Weeknd ja suosikkinäyttelijä Will Smith ovat investoineet kasvavaan alaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt