Pelijätti esitteli kasan uusia pelejä, joista yksi voi olla Counter-Striken haastaja

League of Legends on yksi maailman suosituimmista peleistä. Sen pelimaailman ympärille on tekeillä useita pelejä ja anime. Pelijätti Riot esitteli myös taktisen räiskintäpelinsä.

Teamfights Tactics (vasemmalla) saapuu mobiilialustoille. Yksi uusista peleistä oli Project A -koodinimellä kulkeva taktinen räiskintäpeli.

17.10.2019 11:10

Maailman suosituimmaksi pc-peliksi tituleerattu League of Legends täyttää 10 vuotta. Julkaisija Riot Gamesin mukaan sillä on yli kahdeksan miljoonaa päivittäistä pelaajaa.

LoL on niin sanottu taisteluareenapeli (puhekielellä MOBA), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa mittaa toisistaan peliareenalla. Idea on tuhota vastustajan tukikohta ja puolustaa samalla omaa aloituspaikkaa. Pelissä on useita eri hahmoja, joista joukkueet rakentavat kokoonpanonsa ennen ottelua. Hahmoja kehitetään ottelun edetessä.

Juhlavuoden kunniaksi Riot piti suuren tilaisuuden, jossa se kertoi LoLin tulevaisuudesta, mutta esitteli myös tulevia projektejaan. Uusia pelejä on tulossa useampi – luvassa on räiskintää, tappelua, korttipeliä ja mobiiliversioita.

Räiskintäpelin kehityksessä mukana tunnettu CS-nimi

Lähetyksen yksi puhutuimmista peleistä oli vielä nimeämätön (työnimeltään Project A) taktinen räiskintäpeli. Lähitulevaisuuteen sijoittuva peli näyttää materiaalin perusteella yhdistelmältä Counter-Strikea ja Overwatchia. Pelissä on useita erilaisia hahmoja, jotka poikkeavat toisistaan kyvyiltään.

Yksi pelin parissa työskentelevistä on entinen CS-ammattilainen Salvatore ”Volcano” Garozzo, joka on myös luonut tunnetun CS-kartan Cachen. Videon mukaan kilpailullisuus on tärkeä osa peliä. Keskustelufoorumeilla peli on jo leimattu ”CS:n kilpailijaksi”.

Videon mukaan Riot sitoutuu peliin vuosiksi. Julkaisuajankohtaa ei kerrottu, mutta pelistä kuullaan lisää vuonna 2020.

Näin ”project A” esiteltiin:

Tappelua ja massiivinen monen pelaajan verkkopeli

Project A:n lisäksi nimeä vailla olevat pelit kulkevat koodinimillä ”F” ja ”L”.

Project F näyttäisi olevan massiivinen monen pelaajan verkkopeli, joka sijoittuu Runeterraan. Project L on puolestaan tappelupeli, josta kuultiin ensimmäisen kerran jo kesän EVO 2019 -tapahtumassa.

Molempien pelien kehitys on vielä niin alkuvaiheessa, että lisäkuvaa ei ole odotettavissa hetkeen. Lisää kerrotaan ”vuoden 2020 aikana”.

LoL: Uusi sankari & mobiiliversio!

League of Legends saa marraskuussa uuden sankarin, kun Lucian-hahmon vaimo Senna astuu areenalle. Summoner's Rift -niminen taisteluareena uudistuu myös, kun uuden pelimekaanikan seurauksena pelikenttä muuttuu.

Näin Senna-hahmo esiteltiin:

LoL saapuu tulevaisuudessa myös mobiililaitteisiin ja konsoleille, joita ei sen tarkemmin vielä määritelty. Wild Rift -nimisen peliversion ottelut ovat nopeampi, taisteluareenaa on muokattu ja käytössä on aluksi vain osa hahmoista. Peli julkaistaan vuoden 2020 aikana.

Wild Rift -traileri:

Suosittu ”autoshakki” laajenee myös mobiililaitteisiin

Pc:lle aiemmin tänä vuonna julkaistu Teamfight Tactics -peli laajenee myös mobiileille alkuvuonna 2020. Riot kertoi syyskuun lopulla, että kesäkuussa julkaistulla TFT:llä oli elokuussa yli 33 miljoonaa pelaajaa.

TFT:ssä pelaa kerrallaan kahdeksan pelaajaa. Idea on rekrytoida pelihahmoja, joita kehitetään pelin edetessä pelivaluutalla eli kullalla. Ottelu koostuu kierroksista, joiden päätteeksi aina yksi pelaaja putoaa. Voittaja on viimeinen elossa.

Korttipeli, lautapeli, anime-sarja...

Legends of Runeterra on Riotin digitaalinen korttipeli. Ilmaispeli perustuu LoLin universumiin. Monista muista korttipeleistä poiketen Riot lupaa pelaajille mahdollisuutta ostaa haluamansa kortit suoraan, sen sijaan että pelaaja laitetaan avaamaan sattumanvaraisesti kortteja tarjoamia pakkoja. Runeterra julkaistaan pc:n lisäksi mobiilialustoille. Ajankohdaksi kerrottiin vuosi 2020.

LoLista tehdään myös esports-manageripeli, jossa johdetaan ammattilaisjoukkuetta. Osa pelin tuloista ohjataan suoraan ammattilaisjoukkueille.

Tekeillä on myös uusittu lautapeliversio LoLista sekä animesarja, joka on nimeltään Arcane. Netflixissä julkaistiin keskiviikkona League of Legends: Origins -niminen dokumentti, jossa avataan pelin ja sen kilpapuolen kehitystä.

Arcane -animesarja esiteltiin tyylikkäästi:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?