Ennakkosuosikit loistaneet odotetusti – nyt ratkotaan LoLin MM-kisojen playoff-nimet

Julkaistu:

ESPORTS
League of Legendsin MM-kisojen lohkovaiheen ratkaisevat ottelut pelataan torstaista sunnuntaihin Berliinissä.
League of Legends -pelin maailmanmestaruusturnaus Worlds alkoi viime viikolla lohkovaiheen otteluilla Berliinissä. Lohkovaihe on pilkottu kahteen osaan, joista jälkimmäinen alkaa huomenna torstaina.

Ensimmäisessä otteluvaiheessa ei nähty suurempia yllätyksiä, kun ennakkosuosikit ovat loistaneet odotetusti. Euroopan kärkinimi G2 Esports johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä. C-lohkon kärjessä on niin ikään puhtaalla pelillä korealainen SK Telecom T1, joka on kolminkertainen maailmanmestari.

B-lohkon kärkisijan jakavat 2–1-tuloksella J Team ja FunPlus Phoenix. D-lohkossa meno on vielä tasaisempaa, sillä kolme joukkuetta jakaa piikkipaikan 2–1-tuloksella. Ilman voittoja kisoissa ovat vielä Hong Kong Attitude (A-lohko), Clutch Gaming (C) ja ahq e-Sports Club (D).
Lohkovaiheen aikana joukkueet kohtaavat oman lohkonsa joukkueet kahdesti. Viimeiset lohko-ottelut pelataan torstaista sunnuntaihin, ja jokainen ottelupäivä koostuu kuudesta ottelusta. Torstaina ja perjantaina pelit alkavat kello 16 Suomen aikaa, lauantaina ja sunnuntaina tuntia aiemmin.

Seuraa Worlds-kisoja suorana englanniksi:Jos lähetys ei näy yllä, katso sitä täältä.

Tämän viikon jälkeen kisat siirtyvät Madridiin. Espanjassa pelataan puolivälierät (25.–27.10.) ja välierät (2.–3.11.). Maailmanmestari kruunataan Pariisissa 10. marraskuuta. Hallitseva mestari on D-lohkossa pelaava kiinalainen Invictus Gaming.

Worldsin palkintopotti on 2,2 miljoonaa dollaria, mutta summa kasvaa kisojen aikana tehdyistä tietyistä pelinsisäisistä ostoista. Viime vuonna potti paisui 6,5 miljoonaan dollariin.