Valmentaja paljastaa syyt ”Liekki-Lassen” hurjaan pelikuntoon – HAVU hakee Hollannista jättipottia

Julkaistu:

CS:GO
Taneli Veikkola teki paluun CS-kentille parin vuoden tauon jälkeen, mutta tällä kertaa valmentajana. Viikonloppuna HAVU kilpailee Hollannissa.
Suomalainen HAVU Gaming ilmoitti syyskuun lopulla tunnetun kotimaisen Counter-Strike-pelaajan Taneli ”disturbed” Veikkolan palaavan pelin pariin.

Veikkola ei korvaa ketään HAVU-pelaajaa kokoonpanossa – hän toimii joukkueen valmentajana. HAVUa keväällä 2017 perustamassa ollut ja osakkaana toimiva Veikkola lopetti päivätyönsä vakuutusmyyjänä uuden työn vuoksi.

– Kesän lopulla aloitettiin suunnittelemaan tätä. CS on kuitenkin meidän kulmakivi, niin sitä pitää edistää ja valmentajan rooli on isossa osassa. Vastaan meillä esports-joukkueista ja sosiaalisen median koordinoinnista, että mitä laitetaan mihinkin, Veikkola kertoo Ilta-Sanomille.

Veikkola on entinen CS-ammattilainen. Hän on pelannut muun muassa 3DMAX-joukkueessa, joka eteni keväällä 2015 ensimmäisenä suomalaiskokoonpanona pelin ykkösturnaukseen Majoriin.
26-vuotias Veikkola kertoo toistaiseksi keskittyneensä hahmottamaan joukkueensa taktiikoita ja pelityyliä. Tulevia turnauksia varten hän on tehnyt muistiinpanoja vastustajista.

– Alku on mennyt siihen, että olen koittanut ottaa muistiinpanoja mitä kukakin tekee missä kohtaa. Ei ollut siis mitään tietoa, että mitä esimerkiksi taktiikka X on tarkoittanut pelaajilla. Räikeimpiin virheisiin olen puuttunut. Muuhun en ole vielä pystynyt vaikuttamaan.


Hieman ennen Veikkolan sopimusta HAVU kertoi Joonas ”doto” Forssin korvaavan CS-tiimissä Samuli ”Twixie” Herralan. KOVA Esportsista siirtynyt Forss on nostanut tiimin uudelle tasolle: Tiimi voitti käytännössä heti tärkeän DreamHack Open Rotterdam -karsinnan. Sitä seurasi OGA Counter Pit Season 4 -nettimestaruus ja hopeasija LOOT.BET Season 4 -nettiturnauksessa.

– Tarvittiin tavallaan sellaista roolipelaajaa, joka voi luotettavasti hoitaa tontin kuin tontin. Auttaa myös Eetu ”sAw” Sahaa, kun Joonas on tullut siihen kylkeen kertomaan omia näkemyksiään pelistä. Hän on myös hyvä ampumaan ja pystyy pelaamaan tarvittaessa AWP:tä [tarkkuuskivääriä], avaa Veikkola uuden pelaajan merkitystä joukkueelle.

Sahan ja Forssin ohella tiimiin kuuluvat Olli ”sLowi” Pitkänen, Aaro ”hoody” Peltokangas ja Lasse ”ZOREE” Uronen. Veikkola kertoo Sahan vastaavan pelin johtamisesta, Uronen keskittyy tarkkuuskivääriin ja 21-vuotias Peltokangas juoksee ensimmäisenä pommipaikoille. Pitkänen ja Forss ovat niin sanottuja lurkkereita, jotka pelaavat hieman erillään muista. Molemmat kertovat myös Sahalle ideoitaan kesken ottelun.

HAVUn ensimmäinen suuri kansainvälinen koitos uudella kokoonpanolla on tulevana viikonloppuna Rotterdamissa, Hollannissa. Siellä HAVU kilpailee DreamHack Open -turnausvoitosta seitsemän muun joukkueen kanssa.

– Olemme lauantaista asti bootcampittu täällä Ahlmanin opistolla. Keskitytään siihen meidän omaan peliin, hiotaan pieniä juttuja, kommunikaatiota ja pikkuvirheitä. Aika vähän toistaiseksi ollaan keskitytty siihen mitä vastustajat tekevät DreamHackeilla.

– Jos pelataan omaa peliä ja päästään kesken ottelun kiinni siihen mitä vastustaja tekee, niin top4 on ihan realistinen meille. Sitä me lähdetään tavoittelemaan.

B-lohkossa pelaa HAVUn lisäksi forZe, Asterion sekä CR4ZY, johon kuuluu entinen HAVU-pelaaja Otto ”ottoNd” Sihvo. CR4ZY menetti hiljattain kaksi avainpelaajaansa, kun Nemanja ”nexa” Isaković ja Nemanja ”huNter-” Kovač siirtyivät G2 Esportsiin.

– Tulivoimaa lähti aika paljon. Lähdetään ilman muuta voittoa hakemaan, koska näen CR4ZYn heikentyneen aika paljonkin näillä vaihdoksilla.
A-lohkoon kuuluvat puolestaan Major-hopeamitalisti AVANGAR, kovassa iskussa oleva Heroic, ex-DreamEaters sekä naisjoukkue Beşiktaş Esports. Veikkolan mielestä AVANGAR ja Heroic ovat ennakkosuosikkeja, joten todennäköisesti toinen niistä tulisi vastaan välierissä, jos vain HAVU sinne etenee.

Onnistuminen DreamHackeilla olisi HAVUlle jättipotti: Kyseisten turnausten kautta on useampi nimi noussut suurempiin turnauksiin viime vuosien aikana. HAVU on ensimmäistä kertaa mukana DreamHack-turnauksessa.

Elämäntaparemontti kannatti: ”Liekki-Lasse” loistaa ottelusta toiseen

Parantuneiden suoritusten seurauksena myös tarkkuuskivääripelaaja Uronen on saanut huomattavasti uusia faneja. Uronen on ollut jo hetken aikaa joukkueen kirkkain tähti, joka on loistanut ottelusta toiseen. Hän on saanut otteillaan uuden lempinimen: Liekki-Lasse.

Veikkolalla on selvä näkemys siitä, että miksi Uronen on ollut niin kovassa iskussa viime aikoina: Itseluottamus.

– Se ei vaadi kuin muutaman hyvän pelin putkeen. Tulee sellainen itseluottamus, että ottaa hieman rohkeampia haastoja. Siihen kun lisätään se, että vielä oikeasti osuu, niin kyllä niitä frägejä tulee.

– Lasse on muutenkin tehnyt töitä pelin ulkopuolella. Hän syö nykyisin tosi terveellisesti, lenkkeilee ja on miettinyt unirytmejään, että saa sen maksimaalisen tuloksen itsestään ulos. Kyllä se kaikki tehty työ näkyy Lassen pelissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt