Väite: Aleksi Virolaisen sopimuksen ulosostohinta yli puoli miljoonaa – uudella tiimillä ja ENCEllä kiistaa hinnasta

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen uusi ja vanha joukkue eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen 22-vuotiaan sopimuksen ulosostohinnasta, väittää useampi lähde.

Aleksi Virolainen (oikealla) on ollut otsikoissa viimeisen kuukauden. Vierellä entinen tiimikaveri Jani ”Aerial” Jussila.

15.10.2019 10:41

Tunnettujen kilpapelitoimittajien Richard Lewisin ja Duncan ”Thoorin” Shieldsin vetämässä Counter-Strike-aiheisessa By The Numbers -podcastissa kaksikko puhui pitkän tovin ENCEstä, Aleksi ”Aleksib” Virolaisesta sekä hänen huhutusta uudesta joukkueesta OG:sta.

Virolainen on tällä hetkellä todella kuuma nimi siirtomarkkinoilla. CompLexity tarjosi hänelle kuulemma miljoonan dollarin arvoista sopimusta, mutta 22-vuotias suomalainen hylkäsi tarjouksen. Tarjous olisi edellyttänyt muuttoa Texasiin, Yhdysvaltoihin.

Lewisin mukaan compLexityn avokätinen tarjous Virolaiselle oli yksi suurimmista joita hän on urallaan nähnyt. Molemmat ihmettelivät Virolainen päätöstä hylätä se.

Kaksikko myös keskusteli Virolaisen huhutusta uudesta joukkueesta, joka on Dota 2:ssa menestynyt OG. Tiimiin kuuluvat huhujen mukaan suomalainen Elias ”Jamppi” Olkkonen, ranskalainen Nathan ”NBK-” Schmitt, tanskalainen Valdemar ”valde” Bjørn Vangså ja jordanialainen Issa ”ISSAA” Murad.

Lewisin ja Shieldsin mielestä 18-vuotias Olkkonen on mielenkiintoisin nimi OG:n huhutussa kokoonpanossa, sillä hän on pelaajista ainoa ilman huipputason kokemusta. Tarkkuuskivääriä pelaava Olkkonen on nimetty HLTV:ssä yhdeksi Euroopan lupaavimmista pelaajista.

Virolainen korvattiin ENCEn kokoonpanossa elokuussa. Vieressä ENCE-valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen.

Virolaisen vuoden 2021 loppuun asti voimassa olemasta sopimuksesta kuultiin myös uutta tietoa. Lewisin mukaan suomalaistähden sopimuksen ulosostohinta on yli puoli miljoonaa euroa.

Väite tukisi Dexerton viime viikolla julkaistua uutista, jonka mukaan OG:lla on ollut erimielisyyksiä ENCEn ja Vitalityn kanssa Virolaisen ja Schmittin sopimusten ulosostohinnoista. Sivuston mukaan OG saattaisi alentaa pelaajien palkkoja, mikäli ostohinnat eivät halpene. OG ei ole vielä virallisesti ostanut yhtään pelaajaa.

Virolaista ja ENCEä koskeva keskustelu alkaa podcastissa noin tunnin ja 23 minuutin kohdalla. Jakso on katsottavissa alta.

ENCE ilmoitti elokuun lopulla potkivansa Virolaisen kokoonpanosta. Hänen tilalleen tuli aiemmin Mousesports-joukkueessa pelannut Miikka ”suNny” Kemppi. Virolaisen paikan pelinsisäisenä johtajana otti puolestaan Aleksi ”allu” Jalli.

Kempin kanssa ENCE on pelannut tähän mennessä kolmessa turnauksessa: Moskovassa tiimi oli toiseksi viimeinen, New Yorkissa pelit päättyivät lohkoihin ja Malmössä sijaan 9.–12.

Otsikkoa muokattu kello 11.50.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?