Raivon keskelle ajautunut pelijätti rikkoi hiljaisuuden – huippupelaajan pelikielto lyheni ja sai rahat takaisin

Julkaistu:

ESPORTS
Blizzard-peliyhtiötä vastaan alkoi viime viikolla massiivinen boikotointikampanja. Pelijätti rankaisi hongkongilaista kilpapelaajaa, joka osoitti tukensa maan mielenosoituksille.
Pelijätti Blizzard Activision on ollut viimeisen viikon rajun nettiraivon kohteena. Kaikki alkoi siitä, kun pelijätti rankaisi hongkongilaista Hearthstone-pelaajaa Ng ”blitzchung” Wai Chungia, joka ilmaisi tukensa Hongkongin mielenosoituksille kesken suoran turnauslähetyksen.

Blizzard antoi Wai Chungille vuoden kilpailukiellon ja vei palkintorahat. Lisäksi tilanteeseen osallistuneet kaksi selostajaa saivat potkut. Blizzardin reagointia tilanteeseen on pidetty kohtuuttomana.
Blizzard on nyt kommentoinut tilannetta blogin muodossa. Pitkässä kirjoituksessa yhtiön presidentti J. Allen Brack kirjoittaa Wai Chungin alkuperäisen pelikiellon olleen turhan ankara, joten se on lyhennetty puoleen vuoteen. Potkut saaneet selostajat on myös hyllytetty puoleksi vuodeksi.

Barack myönsi yhtiön toimineen hätiköidysti, mutta seisoi rangaistuksen takana: Hearthstone-turnauslähetys ole oikea paikka kommentoida Hongkongin kaltaisia asioita vaan keskittyä kilpailuun. Tämän vuoksi myös selostajia rangaistiin, koska heidän tehtävä on pitää fokus turnauksessa. Barack myös kiistää väitteet, että Kiinalla olisi jotain tekemistä asian kanssa.
Wai Chung on myös itse kommentoinut tapausta englanniksi. Hän kirjoittaa olevansa tyytyväinen Blizzardin päätökseen palauttaa palkintorahat, sillä ne hän voitti ansaitusti. Puoli vuotta kestävää kilpailukieltoa hän pitää kuitenkin edelleen liian pitkänä.

Hongkongilaispelaaja ei vielä tiedä aikooko hän jatkaa kilpauraansa. Seuraavaan turnaukseen on niin pitkä aika, että hän on päättänyt ottaa rennommin ja tarkkailla tilannetta. Samalla hän miettii uran jatkoa.

Wai Chung esitti myös pyynnön Blizzardille: Miettikää vielä selostajien saamaa rangaistusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt