Kolme suosikkia samassa lohkossa – League of Legendsin Worlds-MM-lohkovaihe alkaa - Esports - Ilta-Sanomat

Tosipelit alkavat: League of Legendsin MM-kisoihin syntyi kuolemanlohko

Kiinalaisjoukkue Invictus Gaming on hallitseva maailmanmestari. Joukkue pelaa D-lohkossa.

Kiinalaisjoukkue Invictus Gaming on hallitseva maailmanmestari. Joukkue pelaa D-lohkossa.

Julkaistu: 10.10.2019 20:02

League of Legendsin MM-turnauksen eli Worldsin voitosta kilpailee 16 joukkuetta. Lohkovaihe alkaa lauantaina Saksassa.

Maailman suosituimpiin videopeleihin kuuluvan League of Legendsin suuret Worlds-MM-kisat alkavat lauantaina kunnolla, kun lohkovaiheen ensimmäiset pelit pelataan Berliinissä.

Kisat alkoivat varsinaisesti jo 2. lokakuuta, kun lohkovaiheen viimeiset osallistujat ratkottiin niin sanotulla Play-In-karsinnalla. Jatkoon etenivät DAMWON Gaming, Clutch Gaming, Hong Kong Attitude ja Splyce.

Lohkovaiheeseen osallistuvat 16 joukkuetta on jaettu neljään lohkoon. 12.–15.10. ja 17.–20.10. pelattavan lohkovaiheen aikana joukkueet kohtaavat oman lohkonsa joukkueet kahdesti.

Lohkovaiheen aikana kisapäivä alkaa aina kello 15 Suomen aikaa. Jokaisena päivänä pelataan kuusi ottelua.

Seuraa Worlds-kisoja suorana englanniksi:

Jos lähetys ei näy yllä, katso se täältä.

Kisojen kovimpia nimiä ovat eurooppalaiset G2 Esports ja Fnatic, kolmesti maailmanmestaruutta juhlinut korealaisjätti SK Telecom T1 sekä kiinalaiset FunPlus Phoenix ja Royal Never Give up. SK Telecom T1 on kisojen voittajasuosikki.

C-lohko on selvä kuolemanlohko ja yksi kisahistorian mielenkiintoisimmista. SK Telecom T1:n lisäksi siinä pelaavat Royal Never Give Up, viime vuonna finaaliin asti edennyt Fnatic sekä amerikkalainen Clutch Gaming. Yksi ennakkosuosikki putoaa siis jo varmasti ennen pudotuspelejä.

Lohkovaihe pelataan Berliinissä, mutta sen jälkeen kisat siirtyvät Madridiin. Espanjassa pelataan puolivälierät (25.–27.10.) ja välierät (2.–3.11.). Maailmanmestari kruunataan Pariisissa 10. marraskuuta.

Worldsin palkintopotti on 2,2 miljoonaa dollaria, mutta summa kasvaa kisojen aikana tehdyistä tietyistä pelinsisäisistä ostoista. Viime vuonna potti paisui 6,5 miljoonaan dollariin.

Vuoden 2018 MM-kisat huipentuivat Incheoniin, Etelä-Koreaan.

Vuoden 2018 MM-kisat huipentuivat Incheoniin, Etelä-Koreaan.

Tuoreimmat osastosta