Yllätysnimi palasi CS-mestariksi – huippunimet floppasivat

Julkaistu:

CS:GO
Fnatic juhli DreamHack Masters Malmön CS-mestaruutta. Team Liquid ja Evil Geniuses jäivät ENCEn tavoin kauas kärjestä.
Ruotsissa pelattu Counter-Striken suurturnaus DreamHack Masters Malmö päättyi ruotsalaisjoukkue Fnaticin yllätysvoittoon. Fnatic kaatoi finaalissa 2–1-tuloksella (14–16 Dust2, 19–16 Inferno, 16–13 Mirage) ranskalaisen Team Vitalityn. Molemmat joukkueet debytoivat turnauksessa uusilla kokoonpanoillaan.

Fnaticin mestaruuden sinetöi 17-vuotias Ludvig ”Brollan” Brolin, joka nappasi yksin kolme frägiä ratkaisevan kartan 15–13-tilanteessa. Tilanne on nähtävissä alta.Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Fnatic nousi mestariksi vaikeimman kautta: Avauspäivän ENCE-tappion jälkeen ruotsalaiset joutuivat voittamaan viisi paras kolmesta -sarjaa ennen finaalia. Voitosta tiimi sai 91 000 euron palkintosumman lisäksi paikan IEM: Katowice -suurturnaukseen.

Fnaticin ”uudelle” kokoonpanolle – Robin ”flusha” Rönnquist ja Maikil ”Golden” Selim palasivat tiimiin syyskuussa vuoden tauon jälkeen – voitto oli tärkeä. Mestaruus oli nimittäin Fnaticin ensimmäinen merkittävä sitten maaliskuun 2018, jolloin joukkue juhli IEM: Katowicen voittoa.
  • Tarkemmat loppusijoitukset löytyvät jutun lopusta olevasta tulostaulukosta
Malmön turnaus muistetaan tulevaisuudessa todella yllättävistä tuloksista. Useampi huippunimi jäi kauas kärjestä.

Maailmanlistan kärkinimi Team Liquid jäi sijalle 9.–12. hävittyään lohkovaiheessa OpTicille ja sen jälkeen australialaiselle Grayhoundille 0–2-tuloksella. Liquid voitti ainoastaan North-joukkueen 2–1-tuloksella.

Liquidin lisäksi toinen amerikkalaisjoukkue Evil Geniuses floppasi rajusti. ESL One New York -turnauksen viikko sitten voittanut EG jäi jaetulle viimeiselle sijalle, kun se hävisi heti kättelyssä Grayhoundille ja Mousesportsille.

Suomalaisen ENCEn kolmas koitos Miikka ”suNny” Kempin kanssa päättyi jälleen ennen pudotuspelejä. Joukkue voitti avausottelussa Fnaticin, mutta hävisi sen jälkeen 1–2-tuloksella Vitalitylle. Pelit päättyivät 0–2-tappioon FURIA Esportsia vastaan. Loppusijoitus oli vaatimaton 9.–12, mikä ei ollut fanien mieleen.

Kolme kertaa Major-turnauksen peräkkäin voittanut Astralis jäi välieriin, kun se hävisi Fnaticille suoraan kahdessa kartassa. Top4-sijoitus ei ole floppien floppi, mutta tanskalaistiimille silti valtaisa pettymys.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

CS-kausi jatkuu jo huomenna tiistaina ESL Pro League -sarjan lohkovaiheella. Seuraava iso turnaus on 21.–27. lokakuuta pelattava StarSeries & I-League Season 8, jonka osallistujalista on vielä tosin hyvin tyhjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt