Korealaisen League of Legends -maailmanmestarin Heo ”PawN” Won-seokin yllätyspaljastus: Pakko-oireinen häiriö (ocd) pakotti lopettamaan peliuran - Esports - Ilta-Sanomat

Maailmanmestari lopetti uransa pakko-oireiden vuoksi

Menestynyt korealainen kilpapelaaja paljasti lopettaneensa peliuransa pakko-oireisen häiriön vuoksi.

Heo ”PawN” Won-seok on vuoden 2014 maailmanmestari. Kisat hän voitti osana Samsung White -joukkuetta.

6.10.2019 10:34

League of Legends -videopelin vuoden 2014 maailmanmestari Heo ”PawN” Won-seok, 22, on lopettanut kilpauransa. Asiasta uutisoivat muun muassa DOT Esports ja Korizon.

Won-seok ilmoitti asiasta Facebookissa, missä hän avasi myös lopettamissyitä. Hän kertoi vuonna 2018 alkaneen pakko-oireisen häiriön (ocd) tehneen pelaamisesta käytännössä mahdotonta.

Kirjoituksessaan Won-seok kertoo, ettei hän pystynyt pelaamaan, jos asetukset ja pelipaikka eivät olleet juuri sillä tavalla kuin hän halusi. Pelaaja tuli tunnetuksi siitä, että hän muun muassa mittaili viivoittimella näytön etäisyyttä pöydästä. Hän koitti parantaa tilannetta käymällä terapiassa ja valmennuksessa, mutta tuloksetta.

Korealainen alkoi pohtia lopettamista jo vuosi sitten, mutta löysi tilapäisen ratkaisun. Tämän vuoden keväällä tilanne kuitenkin paheni, joten Won-seok jättäytyi pois pelikentiltä toukokuussa.

Won-seok voitti pelin MM-kisat vuonna 2014 osana Samsung White -joukkuetta. Hän pelasi urallaan MM-kisoissa neljästi.

Samsung Whiten lisäksi Won-seok pelasi EDward Gaming-, KT Rolster- ja Kingzone DragonX -joukkueissa. Hän on yksi Korean menestyneimpiä pelaajia voitettuaan MM-kisojen lisäksi MSI-turnauksen (2015) sekä LCK- ja LPL-liigat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?