Dota 2 -maailmanmestari Johan ”N0tail” Sundstein aikeissa päättää peliuransa ilmastonmuutoksen vuoksi – kuvailee itseään ”maan sotilaaksi” - Esports - Ilta-Sanomat

Dota-miljonääri valmis lopettamaan peliuransa ilmastonmuutoksen vuoksi

Dota 2:n kaksinkertainen maailmanmestari Johan ”N0tail” Sundstein haluaa olla mukana ehkäisemässä ilmastonmuutosta.

Johan ”N0tail” Sundstein, 25, on maailman eniten palkintorahaa voittanut kilpapelaaja. Kuvassa hän juhlii toista Dota-maailmanmestaruutta.

3.10.2019 10:11

Dota 2 -videopelin kaksinkertainen maailmanmestari 25-vuotias Johan ”N0tail” Sundstein on kertonut Tanskan TV2:n haastattelussa tulevaisuuden aikeistaan.

OG-joukkueen kaksi kertaa peräkkäin pelin maailmanmestaruuden voittanut Sundstein haluaa voittaa kisat vielä kolmannen kerran. OG:n pelaajat ovat toistaiseksi pelin ainoat tuplamestarit.

Mahdollisen kolmannen mestaruuden jälkeen tanskalainen haluaa taistella ilmastonmuutosta vastaan. Hän sanoo kokevansa ilmastonmuutoksen niin tärkeäksi, että voisi sanoa lopettavansa kilpauransa asian vuoksi. Päätös on ajankohtainen ensi kauden jälkeen.

Sundsteinin mukaan ilmastonmuutos on tällä hetkellä syystäkin pinnalla oleva puheenaihe. Maapallosta huolehtiminen on 25-vuotiaan mielestä jokaisen ihmisen vastuulla.

– Tarkoitus on tavallaan liittyä taisteluun [ilmastonmuutosta vastaan]. Tulla maan sotilaaksi. Minulla on joitain ideoita ja suunnitelmia, kertoi Sundstein TV2:lle.

Tanskalainen on maailman eniten palkintorahaa voittanut kilpapelaaja 6,2 miljoonalla eurolla. Kaksinkertainen maailmanmestari on Dota-historian menestynein pelaaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?