Rasismikohussa rypenyt pelijoukkue antoi perustajalleen potkut

Julkaistu: , Päivitetty:

ESPORTS
Keväällä otsikoihin rasismikohun seurauksena nousseen Echo Fox -joukkueen perustaja äänestettiin ulos, kertoo ESPN. Vastaiskuna perustaja Rick Fox haastoi entiset kumppaninsa.
Kolminkertaisen NBA-mestarin Rick Foxin, 50, tarina omaa nimeään kantavassa Echo Fox -pelitiimissä on tulossa päätökseen, uutisoi ESPN.

ESPN:n mukaan Fox potkitaan tiimistä pois 21. lokakuuta, sillä yli 80 prosenttia osakkaista on sitä mieltä, ettei ex-koripalloilija ole toiminut viime aikoina hyväksyttävästi tiimin liiketoiminnan kannalta.

Asiasta on ilmoitettu Foxille kirjeellä, jonka ESPN on saanut käsiinsä. Kirjeen mukaan Fox on niskoitellut, vaikuttanut organisaation League of Legends -joukkueen myyntiin sekä todenneen ”aikovansa polttaa tämän yrityksen maan tasalle”. Sanatarkkaa lausetta tai asiayhteyttä ei ole kirjeessä kerrottu.
Osakkaat sanovat kirjeessä Foxin antaneen 16. elokuuta potkut usealle joukkueen avaintyöntekijälle, mikä vaikutti organisaation toimintaan. Fox myös kieltäytyi elokuussa myymästä LoL-joukkuetta ja LCS-liigapaikkaa vajaalla 28 miljoonalla eurolla Evil Geniusesille, vaikka osakkaat ja sijoituspankki olivat kaupan kannalla.

Fox on kommentoinut kirjeen sisältöä ESPN:lle todeten, että lopputulos oli valitettavasti odotettu. Hän myös toivotti onnea Evil Geniusesille, joka sai lopulta ostettua LCS-paikan.


NBC Los Angelesin mukaan Fox on haastanut entiset liikekumppaninsa oikeuteen kymmenien miljoonien dollarien rahariidasta. Fox syyttää entisiä kumppaneitaan kavalluksesta. Hän myös kommentoi NBC:lle, että vastoinkäymisistä huolimatta hän aikoo jatkaa esportsin parissa.

Takana vaikeat kuukaudet – rasimiskohu nosti tiimin otsikoihin

Fox astui kilpapelimaailmaan joulukuussa 2015, kun hän osti amerikkalaisen LoL-joukkueen. Idean hän sai pojaltaan, joka on intohimoinen pelaaja. Tiimin nimeksi tuli Echo Fox.

Vuosien aikana Echo Fox laajensi LoLin lisäksi esimerkiksi tappelupeleihin ja Counter-Strikeen, jossa organisaatio tosin viihtyi vain vajaan vuoden. Rick Fox on ollut yksi syy tiimin tunnettuuteen ja suosioon.

Keväällä joukkue nousi otsikoihin, kun osaomistaja Amit Raizada ja Rick Fox riitautuivat. Raizada solvasi Foxia rasistisesti ja uhkaili tämän perhettä. Kohu kasvoi niin suureksi, että LoL-julkaisija Riot Games puuttui tilanteeseen.
Riot antoi Echo Foxille kaksi kuukautta hankkiutua eroon rasistisia kommentteja laukoneesta Raizadasta LCS-paikan menettämisen uhalla.

Raizada piti kiinni asemastaan Echo Foxin omistajana koko 60 päivän määräajan. Tiimi sai vielä viikon lisäaikaa – jonka antamisesta Riotia kritisoitiin kovasti – mutta edes lisäaika ei auttanut järjestelyissä.

Echo Fox ei lopulta onnistunut myymään liigapaikkaansa omin päin. Riot ilmoitti syyskuun lopulla, että paikka on myyty Evil Geniusesille. Kauppasumma oli noin 30 miljoonaa euroa, josta pääosa menee Echo Foxille.