Suomen Dota-mestareilla hurjat tienestit – nousivat elokuussa kaikkien aikojen eniten voittaneiden joukkoon

Julkaistu:

ESPORTS
Jesse Vainikka on maailman toiseksi eniten palkintorahaa voittanut kilpapelaaja 5,8 miljoonalla eurolla. Edellä on vain tanskalainen joukkuetoveri.
Dota 2 -videopelin kaksinkertaiset maailmanmestarit Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen ovat maailman eniten palkintorahaa voittaneiden kilpapelaajien joukossa.

27-vuotias Vainikka on Esports Earningsin ylläpitämän listan sijalla kaksi noin 5,8 miljoonan euron voitoilla. 21-vuotias Taavitsainen on viides noin 4,8 miljoonan euron voitoilla. Hänen voittonsa olivat vielä heinäkuussa 2018 noin 4000 euroa.
Suomalaiskaksikon edustaman OG:n elokuun lopulla voittama toinen MM-kulta toi joukkueelle 13,9 miljoonaa euroa. Vuosi sitten joukkueen voittosumma oli 9,5 miljoonaa.


Listan viittä ensimmäistä sijaa pitää hallussaan vähemmän yllättäen koko OG-joukkue. Kärjessä on tanskalaiskapteeni Johan ”N0tail” Sundstein vajaalla 6,2 miljoonalla eurolla. Kolmantena on australialainen Anathan ”ana” Pham (vajaat 5,4 miljoonaa) ja neljäntenä ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs (4,9 miljoonaa).

Dotassa liikkuu vuosittain kymmeniä miljoonia euroja palkintorahaa, mikä näkyy myös listalla. Ensimmäinen ei-Dotaa pelaava listalla on 16-vuotias Fortnite-maailmanmestari Kyle ”Bugha” Giersdorf, jonka 2,6 miljoonan euron voitot riittää sijaan 13.
Suomalaispelaajista sadan eniten voittaneen pelaajan joukkoon kuuluu Taavitsaisen ja Vainikan lisäksi 24-vuotias Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen. Urallaan hän on voittanut 3,2 miljoonaa euroa. Dotaa niin ikään pelaava Urpalainen on vuoden 2017 maailmanmestari.

Esports Earningsin ilmoittamat summat on laskettu siten, että joukkueen voittama palkintosumma on jaettu tasan pelaajien kesken. Esimerkiksi managerien tai organisaatioiden osuuksia ei ole siis huomioitu, joten listatut summat ovat suuntaa-antavia.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.