Peliturnauksessa sikailtiin urakalla naapurijoukkueille – suomalaistiimi ylsi kärkikahinoihin

Julkaistu:

ESPORTS
Apex Legends -suurturnauksen sabotointiyritykset puhuttivat viikonloppuna. Suomalaisjoukkue ylsi aivan kärkikahinoihin.
Apex Legends -selviytymispelin ensimmäinen supermegaturnaus, Apex Preseason Invitational, järjestettiin viikonloppuna Krakovassa, Puolassa. 450 000 euron potista kilpaili 80 joukkuetta, joista kaksi oli täysin suomalaisia.

Sebastian ”Mimu” Vesalan, Aaro ”rette” Hällin ja Niko ”ZeroNothing” Suomisen muodostama G2 Esports selvisi turnauksessa seitsemänneksi. SJ Gamingin suomalaisjoukkue oli 52:s.

Turnaukseen osallistui lisäksi viisi muuta suomalaispelaajaa eri joukkueissa. Heidän loppusijoituksensa olivat välillä 37.–72:s. Mestariksi kruunattiin amerikkalaisjoukkue Team SoloMid.
  • Lopputulokset löytyvät jutun lopusta

Pelaajilta törkeää käytöstä – ”Kuka olisi uskonut...”

Turnauksen yksi suurimmista puheenaiheista olivat sabotointiyritykset. Jotkut pelaajista säätivät tietokoneiden asetuksia niin, että siitä kärsi samoille paikoille seuraavaksi pelaamaan tullut joukkue. Asiasta uutisoi muun muassa Dexerto.

Asian toi ilmi TSM-pelaaja Jordan ”Reps” Wolfe, joka suositteli lauantaina Twitterissä kilpakumppaneitaan käymään läpi tietokoneen asetukset.

Wolfe huomautti joillain tietokoneista olleen käytössä 60 tai 144 hertsin virkistystaajuus, kun turnausnäytöt toimivat peräti 240 hertsillä. Myös hiiren sensorin herkkyys ja kiihtyvyys oli nostettu joillain tietokoneilla niin korkeaksi kuin mahdollista.

– Hauskaa kuinka kävin läpi tämän saman skenaarion joukkueeni kanssa ja pyysin heitä olemaan valppaana. Kuka olisi uskonut, että 80 joukkueen kutsuminen ei toisi paikalle parhaita joukkueita, twiittasi Team Liquid -joukkueen uusi vahvistus Lucas ”Mendo” Håkansson.
Turnauksen suuresta joukkuemäärästä johtuen kerrallaan pelasi aina 20. Tämän takia joukkueiden pelipaikat saattoivat muuttua. Useampi pelaaja vahvisti Wolfen havainnot.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt