ENCE-potkuja haudottiin kuukausia – Aleksib: ”Mitä v****a juuri luin”

Jani ”Aerial” Jussilan viikonloppuna antamat kommentit entisestä tiimikaverista Aleksi ”Aleksib” Virolaisesta raivostuttivat ENCE-fanit.

Aleksi Virolaisen (vasemmalla) ura ENCE-paidassa päättyi syyskuun alussa. Jani Jussila avasi viikonloppuna pelatun turnauksen yhteydessä vaihdoksen syitä.

16.9.2019 16:00

Moskovassa viikonloppuna pelannut ENCEn Counter-Strike-joukkue kilpaili viikonloppuna Moskovassa. Uudella kokoonpanolla debytoinut ENCE jäi BLAST-turnauksessa viidenneksi, kun se voitti vain yhden viidestä ottelustaan.

Turnausdebyytin lisäksi viikonloppuna on keskusteltu Jani ”Aerial” Jussilan HLTV:lle antamasta haastattelusta, josta hän kommentoi muun muassa elokuussa julkaistua kokoonpanomuutosta. ENCE ilmoitti elokuussa fanien rakastaman Aleksi ”Aleksib” Virolaisen siirtyvän sivuun Miikka ”suNny” Kempin tieltä.

HLTV:n haastattelussa Jussila paljasti joukkueen halunneen muutosta useamman kuukauden. Hän myös kuvaili joukkueen ilmapiirin muuttunen: Nyt pelaaminen on hauskaa, mitä joukkue on tarvinnut.

Jussilan mukaan uuden pelinsisäisen johtajan Aleksi ”allu” Jallin tapa johtaa peliä on täysin erilainen kuin Virolaisen. Jalli tykkää kokeilla uusia asioita, kun taas Virolaisen kanssa he pelasivat aina peruspeliä samalla tavalla.

– Olemme junnanneet paikallaan ja se oli yksi muutoksen syy. Harjoittelumotivaatiomme oli heikko ja halusimme lisää tulivoimaa. SuNnyn saaminen auttoi meitä henkisesti. Tietenkin uskomme, että pärjäämme jatkossa entistä paremmin, kommentoi Jussila HLTV:lle.

ENCEn uusi kokoonpano debytoi viikonloppuna Moskovassa. Miikka ”suNny” Kemppi on kuvan vasemmassa reunassa.

ENCE suuntaa ensi viikolla New Yorkiin, mistä matka jatkuu välittömästi Malmöön. Tiukan turnauskalenterin vuoksi Kemppi pelaa toistaiseksi Virolaisen pelipaikkoja. Jussilan mielestä Kemppi voi hoitaa Virolaisen roolin jopa paremmin.

– Hän on parempi ampumaan kuin Aleksi. Uskomme myös hänen pystyvän pelaamaan Aleksin roolit paremmin. Aleksilla oli tärkeä rooli joka kartassa ja sen siirtämisellä suNnylle on suuri vaikutus. Nämä olivat syyt päätöksemme takana.

Haastattelun lopuksi Jussila totesi tiimin tavoitteen olevan yhä maailman ykköspaikka. Nykyinen sijoitus viiden parhaan joukossa ei riitä.

Virolainen jakoi oman mielipiteensä artikkelista Twitterissä vain hetki julkaisun jälkeen: ”Mitä v***a minä juuri luin”, ihmetteli 22-vuotias ex-pelinjohtaja.

ENCE, Jussila tai Virolainen eivät ole kommentoineet asiaa julkisesti enempää. Fanit ovat erityisesti Twitterissä piikitelleet ENCEä viikonlopun suorituksen jälkeen siitä, että heikosta esityksestä huolimatta pelaaminen oli ainakin hauskaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?