Hartwall-areenan esports-tapahtumassa paha yleisökato – jatkoa silti luvassa jo keväällä?

Julkaistu:

HAASTATTELU
Olli-Pekka ”OP” Villa työskenteli yhdeksän kuukautta Suomen ensimmäisen areenalla järjestetyn esports-tapahtuman eteen. Diili-voittaja oli tyytyväinen viikonloppuun, vaikka katsojat eivät areenalle löytäneetkään odotetuin määrin.
Sunnuntai-iltana yhdeksältä puhelimeen vastaa väsynyt mies. Edellisenä iltana 32-vuotiaan Olli-Pekka ”OP” Villan viimeisen yhdeksän kuukauden kova työ palkittiin.

Harwall-areenassa järjestetty Arctic Invitational -tapahtuma oli Suomen ensimmäinen esports-areenaturnaus. Diili-voittaja Villa oli tapahtuman päävastaava.

– Mielestäni onnistuimme todella hyvin tuotannon ja lähetystuotannon kanssa. Näytimme maailmalle, että Suomessa osataan tehdä huipputapahtumaa ja -lähetystä. Stage oli visuaalisesti tosi hieno. Tietenkin viivästykset jäivät harmittamaan, kertoo Villa puhelimitse.

Suomen ensimmäinen areenaluokan esports-tapahtuma jäi pahasti kävijätavoitteestaan. Tammikuussa Villa kertoi tavoitteena olevan lähemmäs 10 000 katsojaa.

– 4000–5000:n väliin jäätiin. Ihan tarkkaa tietoa ei vielä ole.

Villan mukaan tapahtuman tapahtuman pitää parantaa eniten markkinoinnissa. Nyt katsojille ei annettu tarpeeksi syitä lähteä hallille. Jatkossa tapahtumaan pitää pystyä saamaan myös mielenkiintoisempia joukkueita.

– Pitää pystyä kaikin puolin parempaan kokonaisuuteen. Silti olen todella tyytyväinen tähän ensimmäiseen tapahtumaan.

Villa kertoo pelaajien olleen myös tyytyväisiä puitteisiin. Erityisesti ulkomailta saapuneet joukkueet ovat kiittäneet järjestäjiä hyvästä huolenpidosta.
Ensimmäinen laatuaan ollut tapahtuma on kerännyt niin kehuja kuin rakentavaa palautetta. Eniten närää aiheuttivat viivästykset: Jo ensimmäinen ottelu alkoi päivällä noin 45 minuuttia myöhässä ja seuraava reilut puolitoista tuntia. Finaali alkoi vasta kello 22 – kaksi tuntia myöhässä alkuperäisestä aikataulusta.

– Parhaan käsityksemme mukaan uusin Windows-päivitys sekosi VACin [CS:n huijauksenesto-ohjelma] kanssa, joten pelaajat saivat virheilmoituksia. Ikävä tapaus, mutta tämä koski muitakin [toimijoita ja pelaajia], Villa selittää viivästyksiin johtaneiden teknisten ongelmien taustoja.

Viivästyksistä huolimatta etukäteen sovittua Elisan 5G -mobiilifinaalia ei peruttu tai siirretty pois CS-finaalin tieltä. Villan mukaan tätä ei edes harkittu, koska mobiiliturnaus oli tärkeä osa tapahtumaa.

– Sitä finaalia kyllä tiivistettiin. Hallin kanssa käytiin keskusteluja, kun tiedettiin tapahtuman venyvän. Puhalsimme kaikki yhteen hiileen.

Paikan päällä olleet katsojat kehuivat lavaa, mutta vähäisen katsojamäärän vuoksi tunnelma jäi odotettua vaisummaksi. Eniten kritiikkiä järjestäjät saivat areenaa ympäröivistä valomainoksista. Joidenkin sponsoreiden mainokset valaisivat pahimmillaan koko hallin.

– Kyllä niitä testattiin etukäteen, mutta emme pitäneet niitä liian räikeinä. Palautetta on uskottava, koska katsojakokemukseenhan se vaikuttaa, joten ensi kerralla laitetaan paremmin areenalle sopivat mainokset, lupaa Villa.

Tapahtuman parissa työskenteli viikonlopun aikana yli 150 henkilöä. Villa ei kommentoi, että mitä jäi viivan alle jäi, vaikka lipunmyynti jäi kauas toivotusta.

– Taloudellisesti pärjättiin kuten oletettiin. Meidän budjetti ei nojannut niin vahvasti lipunmyyntiin, kun liput olivat huomattavan edullisia, jos verrataan missä paikassa oltiin.

Lauantaina areenalla liikkui huhuja, että Arcticin seuraava halliturnaus olisi keväällä 2020. Villa ei kiistä asiaa, mutta ei myöskään vahvista mitään.

– Siitä on alustavia keskusteluja ja suunnitelmia liikkeellä. Lähtökohtaisesti tätä ei kannata jättää yhteen kertaan! Mielestämme onnistuttiin, meillä on hyvä brändi ja katsojaluvut ylittivät kaikki odotukset.

Villan mukaan kansainvälisellä päälähetyksellä oli lähemmäs puoli miljoonaa katsojaa. Tarkempia lukuja tapahtumasta, katsojaluvut mukaan lukien, kerrotaan lähitulevaisuudessa.

Haastattelun Villa antoi odottaessaan Cloud9:n manageria, jonka hän on luvannut viedä lentokentälle. Sieltä matka jatkui kotiin Lahteen.

– Seuraavaksi otetaan vähän huilia. Mielenkiintoa on jatkaa esportsin ja tapahtumien parissa. Meillä on StarSquadilla äärimmäisen hyvä tiimi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt