Suomen ensimmäinen esports-areenaturnaus Arctic Invitational jakoi mielipiteet – yksi asia raivostutti erityisesti katsojia - Esports - Ilta-Sanomat

Suomen ensimmäinen esports-areena­turnaus jakoi mielipiteet – erityisesti yksi asia raivostutti katsojia

Suomen ensimmäinen esports-areenaturnaus järjestettiin lauantaina 14.9. Hartwall-areenassa. Aikatauluongelmista kärsinyt tapahtuma on jakanut kävijöiden mielipiteet sosiaalisessa mediassa.

15.9.2019 18:01

Tammikuussa esitelty Arctic Invitational -esports-tapahtuma valtasi Hartwall-areenan eilen lauantaina. Alkuvuonna asetettu kävijätavoite 10 000 jäi saavuttamatta, mutta paikan päälle Suomen ensimmäiseen areenaturnaukseen saapui silti tuhansia pelaamisesta kiinnostuneita.

Vetonaulana olleen Counter-Strike-turnauksen voitti brasilialainen FURIA, joka kaatoi finaalissa Otto ”ottoNd” Sihvon edustaman CR4ZY-joukkueen. 100 000 euron palkintopotista FURIA vei 60 000.

Suomen esports-kentän suosituimpia keskustelukanavia on Twitter, jossa riitti keskustelua tapahtumasta.

Twitterissä on kehuttu esimerkiksi lavan ilmettä, tunnelmaa SJ-CR4ZY-ottelun aikana, mahdollisuutta poistua tapahtumasta ja tulla takaisin. Moitittu on sen sijaan teknisistä ongelmista johtuneita viivästyksiä, pelikuvan hudia [näytettäviä elementtejä], areenan kalliita hintoja ja hallin tyhjyyttä.

Englanninkielinen selostus areenassa häiritsi myös osaa katsojista. Jotkut taas ylistivät tanskalaista Anders Blumea, joka on yksi CS:n tunnetuimmista selostajista.

Eniten närää herätti areenaa ympäröivä led-valomainos, joka valaisi koko hallin tiettyjen sponsoreiden kohdalla.

– Hyvä seuraa peliä ku kesken rundin sininen valo sokeuttaa sut kymmeneks sekunniks.

– Areenalla oleva leditaulu sisältää mainoksia jotka sokaisee katsojan 5 min välein.

– Pahin oli kyl tää leditaulu mainos. Pimeessä hallissa yhtäkkiä tulee pinkki taustainen mainos nii pikkasen sokasee.

Näin tapahtumaa kommentoitiin Twitterissä:

Areenaan odotettiin tammikuussa 10000 kävijää. Torstaina ennuste oli 5000-6000 paikkeilla.­

– Finaali yli 2h myöhässä, lähdin ekan kartan jälkeen kotiin.

– Teknisistä ongelmista ja pienestä yleisömäärästä huolimatta Arctic Invitational oli huikea kokemus. Lisää tällaisia tapahtumia Suomeen!

– Ihan siistit lavasteet ja vähän jo semmosen ison tapahtuman menoa, mutta kyllä jotkut suht perusjutut tuntui takkuavan kovasti. Mitäpä voi odottaa kun ensimmäistä kertaa järkätään.

– Toivotaan, että yleisökadosta huolimatta jatkoa seuraa ja ensi kerralla saadaan paitsi ohjelmaan enemmän pelejä myös vähemmän viiveitä. Ja sitä yleisöäkin paikalle.

– Enemmän viivästyksiä kuin Rukan mäkihypyssä, saavutus sinällään.

– Lava oli hyvää, valotekniikka oli hyvää, juonto oli hyvää ja joukkueet tekivät otteluista jänniä. Mut cmoon... yli 2 tuntia viivästystä finaalissa? Jouduin skip. Kiitos ja anteeksi.

– Paremmat tiimit ja ilman muuta Ence, joka vetäis huomattavasti enemmän ihmisiä paikalle. Potentiaaliselta tapahtumalta näytti, kuhan vähän viilais asioita kuntoon.

– Arctic Invitational koettu eilen. Päällimmäisenä tapahtumasta jäi kyllä valitettavasti miinusmerkkinen fiilis. Mukavaa, että tällaista oltiin tarpeeksi rohkeita kokeilemaan, mutta ei nyt menny ns. maaliin.

Arctic Invitational oli Suomen ensimmäinen areenatason esports-turnaus. Halli oli läpi päivän hyvin tyhjä.­

– Ehdottomasti jatkoon kyllä! Omat vaikeutensa varmasti järjestää yhden päivän megaturnaus, kun päivä venyy jokatapauksessa pitkäksi. Vielä kun jengi löytäis aivan täysin areenoin paikalle niin olis 100/5. Etenkin sen takia, että pääsis jonottelemaan. Nyt siitä ei ollut huolta.

– Olipa kiva päivä eilen Hartwall Areenalla #arcticinvitational -tapahtumassa! Pelit oli tiukkoja ja kiva katsella isolta ruudulta ja ehkä kaikista parasta oli tavata kaikkia ihania #esportsfi -tyyppejä taas.

+ Lava, valot yms esitystekniikka + Järjestelyt ylipäätään, golden lounge+ Areenalla esportsia! + SJ:n matsissa kunnon pöhinä- Screenit pari metriä liian korkealla, tänään niska jumissa- Viiveet- Hartwallin kiskojen hinnat (lasi shampanjaa 31e? vai näinkö väärin :D)— Juha Kurppa (@aNGeldusTr) 15. syyskuuta 2019

Tapahtumaan osallistuneista ulkomaisista muun muassa Cloud9-pelaaja Damian ”daps” Steele ja selostaja Dustin ”dusT” Mouret ovat ylistäneet tapahtumaa.

– Olin vakuuttunut tuotannosta ja skaalasta, jonka he saavuttivat ensimmäisellä tapahtumallaan. Pienillä muutoksilla ja korjauksilla tämä voi olla parempi ja suurempi, twiittasi Steele.

Tapahtumajärjestäjät eivät ole vielä vahvistaneet lopullista yleisömäärää, jonka uskotaan asettuvan johonkin 5000–6000 väliin. Vielä ei ole tietoa järjestäänkö tapahtuma uudestaan esimerkiksi ensi vuonna.

Tunnelma oli kohdillaan, kun suomalainen SJ Gaming otti mittaa Otto ”ottoNd” Sihvon edustamasta CR4ZY-joukkueesta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?