Diili-voittajan uran suurin koitos edessä tänään – näin hän kommentoi Hartwall-areenan täyttävän CS-turnauksen lipunmyyntiä

rac

Julkaistu:

HAASTATTELU
Olli-Pekka ”OP” Villa huokaisee, kun häneltä kysytään, kuinka monta tuntia päivässä on tullut tehtyä töitä tänään järjestettävän Arctic Invitational esports-tapahtuman eteen.
On torstai ja Olli-Pekka ”OP” Villa toivottaa toimittajat ja esports-joukkueet tervetulleeksi pressitilaisuuteen Elisan liikkeeseen Helsingin keskustassa.

Aivan nurkan takana on tänään lauantaina järjestettävä Arctic Invitational CS-turnaus, joka on tituleerattu Suomen suurimmaksi esports-tapahtumaksi. Sitä se toistaiseksi on, ainakin jos mittarina toimii turnauksessa jaettava palkintopotti: 100 000 euroa.
  • Katso Villan videohaastattelu jutun alussa olevasta videosta!
Voitettuaan Hjallis Harkimon tähdittämän Diili-ohjelman Villa hyppäsi tapahtumajärjestäjä Starsquad Eventsin puikkoihin. Hänellä ei ollut kokemusta tämän mittakaavan tapahtumasta.

– Kouluaikoina kävin Tiimiakatemian ammattikorkeakoulun ja siellä olimme tietysti järjestäneet esimerkiksi sellaisen tapahtuman, missä oli muutamia satoja kävijöitä, kertoo Villa rauhallisesti.

– Yhdeksän kuukautta sitten tapahtumasta oli olemassa ainoastaan idea. Ei brändiä, eikä nimeä, jotka olemme rakentaneet alusta asti. Minulla on yrittäjätausta, niin olemme rakentaneet toimivan yrityksenkin. Tämä on ollut vastaavaa, rakentamisen polkua.

Villa väläyttää hymynkareen valokuvaa varten. Diilistä tutussa pikkutakki-lookissaan hän vastaa kysymyksiin tottuneesti ja ytimekkäästi.
Villa jatkaa, että tapahtuman järjestämisessä vaikeinta on ollut erilaisten asioiden aikatauluttaminen.

– Se on ollut ihan arpapeliä. Siitä huolimatta mielestäni selvittiin hyvin. Meillä on todella kova tiimi, hengitetään ja eletään esportsia, Villa kertoo.


Alkuvuodesta Villa ilmoitti IS:n haastattelussa Arcticin kävijämäärätavoitteeksi 10 000. Myytyjen lippujen määrästä puhuttaessa keskustelussa ponnahtaa luvut 5000 ja 6000.

– Niillä korvilla mennään, Villa kertoo torstaina paljastamatta tarkempaa lukumäärää.
Tapahtuman taloudellista puolta ei Villa kommentoi.

– Mutta sanotaan, että meidän kaupallinen aspekti on toteutunut siten, kuten odotimme.

Villa kuvailee esports-tapahtuman järjestämistä monisäikeiseksi, kun sitä vertaa esimerkiksi urheilutapahtumaan. Hän luettelee, miten esports-tapahtumassa on pidettävä huolta monenlaisista asioista.

– Suorista lähetyksistä, talenteista, joukkueista, mediasta, tapahtumapaikan järjestelyistä ja yhteistyökumppaneista.

– Minulle oli aikamoinen kulttuurishokki tulla kaupan alalta esports-alalle. Tämä on niin tuore markkina ja on paljon opittavaa myös markkinalla itsellään. Tässä on niin monta liikkuvaa osaa, että tämä on hankalimpia tapahtumia, mitä voi järjestää.

Tapahtuman jälkeen Villa on päättänyt lähteä lomalle Kolille, mistä hänen vaimonsa on kotoisin.

– Vaimo luultavasti alkaa kohta kotona hiiltymään, jos ei tämä tapahtuma olisi kohta ohi. Täytyy varmasti ottaa vähän takaisin päin (vapaa-aikaa), hän naurahtaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt