Kanadalainen CS-tähti tuli Helsinkiin voittamaan – näin kommentoi kohuttua ENCE-siirtoa

Julkaistu:

HAASTATTELU
Legendaarinen CS-nimi Cloud9 tavoittelee Hartwall-areenalla lauantaina pelattavasta 100 000 euron turnauksesta voittoa.
Cloud9 on kenties Pohjois-Amerikan legendaarisin Counter-Strike-nimi. Nyt joukkueen uusi kokoonpano saapuu Suomeen tavoittelemaan osuutta 100 000 euron potista Hartwall-areenalla viikonloppuna järjestettävässä Arctic Invitational -turnauksessa.

Joukkueen kanadalaisen pelinjohtajan Damian ”daps” Steelen mukaan Cloud9 tavoittelee turnauksesta voittoa, ja kertoo turnauksen olevan hyvä testi joukkueen tasolle.

– Olimme kaksi ja puoli viikkoa treenileirillä Espanjassa. Harjoitukset eurooppalaisia joukkueita vastaan menivät kohtuullisen hyvin. Meillä ei ole paljoakaan ottelukokemusta ja mielestäni ottelukokemus on huomattavasti pelkkää harjoittelua tärkeämpää, Steele kertoo IS:lle.


Cloud9 uudisti heinäkuussa joukkueensa täysin kärsittyään vuoden 2018 alun Major-voittonsa jälkeen jatkuvista ongelmista epätasaisen kokoonpanon kanssa.

Tähtipelaaja Timothy ”autimatic” Tan seuraan liittyivät Steelen lisäksi kanadalainen Tyson ”TenZ” Ngo, amerikkalainen Kenneth ”koosta” Suen ja espanjalainen Óscar ”mixwell” Cañellas. Joukkuetta astui valmentamaan James ”JamezIRL” Macaulay.

Ennen Cloud9-organisaatioon liittymistä Steele oli nyt HLTV:n rankingin kolmatta sijaa hallussaan pitävän NRG:n pelinjohtaja kaksi ja puoli vuotta. Uusi joukkue on hänen mukaansa edellistä kurinalaisempi, muttei ilmapiiriltään kovinkaan erilainen.

– Mielestäni tämän joukkueen kurinalaisuus tulee olemaan meille pitkällä aikavälillä erittäin positiivinen asia. Yritämme pelata peliä, jossa kaikki viisi pelaajaa ovat sulavana osana strategiaa sen sijaan, että jokainen pelaisi aina vain yhtä pelipaikkaa.


Amerikkalaisjoukkue kohtaa Arctic Invitationalin ensimmäisessä välierässä brasilialaisen FURIAn, joka on maailmanrankingissa sijalla 14. Steelen mukaan FURIA on hyvä joukkue, jossa on kuitenkin selviä vikoja.

– FURIAn pelaajista kaikki tuntevat ja ymmärtävät joukkueensa pelityylin ja joukkueen pelaajat ovat erittäin taitavia. Heidän pelinsä on kuitenkin hyvin epätasaista. Hyvänä päivänä FURIA voi voittaa kenet tahansa ja huonona päivänä hävitä kenelle tahansa.


Steelen mukaan epätasainen peli johtuu pitkälti Furian erittäin aggressiivisesta pelityylistä.

– FURIAlla on tapana tehdä erittäin yllättäviä liikkeitä ja jos pelaat heidän peliään, jäät vain jyrän alle. Toisaalta jos odotat juuri näitä yllättäviä liikkeitä, voit helposti rangaista heidän peliään ja voittaa pelin FURIAn virheiden kautta.

Mikäli FURIA kaatuu ensimmäisessä erässä, Cloud9 kohtaa finaalissa joko suomalaisen SJ Gamingin tai eurooppalaisen CR4ZYn, jota edustaa muun muassa suomalainen Otto ”ottoNd” Sihvo.

Steelen mukaan maailmanlistan kahdentenatoista oleva CR4ZY on ainakin FURIAn tasoinen joukkue. Hän ennustaa CR4ZYn yltävän maailman kymmenen parhaan joukkoon, mikäli joukkue pysyy yhdessä.

– Sanoisin, että CR4ZY pelaa FURIAa parempaa tiimipeliä. He ovat myös sellainen joukkue, joka voi voittaa hyvänä päivänä kenet tahansa, mutta minun pitää nähdä enemmän heidän peliään ennen kuin voin antaa heidän tasostaan tarkemman arvion, Steele pohtii.

SJ:n peliä joukkue ei Steelen mukaan ole tutkinut sen tarkemmin, vaan valmistautuminen on keskitetty ensimmäiseen otteluun Furiaa vastaan ja sitten mahdolliseen CR4ZY-peliin finaalissa.

Epäilee ENCE-siirtoa

Suomen historian suurimmasta esports-tapahtumasta poissaolollaan loistaa Suomen kiistaton ykkösjoukkue ENCE. Viime aikoina joukkuetta on ympäröinyt kohu, kun ENCE yllättäen siirsi pelinjohtaja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen penkille ja toi häntä korvaamaan Miikka ”suNny” Kempin.

Steelen mukaan siirto on ENCElle suuri riski.

– Mitä, jos Kemppi ei pelaakaan sillä tasolla, mitä häneltä nähtiin aikanaan Mousesportsissa? Tai mitä jos hänen asenteensa ei sovi joukkueeseen? Totta kai on täysin mahdollista, että hän sopii joukkueeseen täydellisesti, mutta on todella vaikea sanoa miten asiat järjestyvät, Steele sanoo.

ENCE pelaa ensi kertaa uudella kokoonpanollaan viikonlopun BLAST-turnauksessa Moskovassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt