”Suomen seuraava CS-tähti” Elias Olkkonen, 18, pelaa maailman huippuja vastaan – saa paljon ikävää palautetta

rac

Julkaistu:

CS:GO
18-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen pelaa lauantaina Suomen suurimmassa CS-turnauksessa. Hänen taitojaan ylistetään, mutta netissä tulee myös paljon painokelvotonta palautetta.
Lauantaina pyörähtää käyntiin Suomen suurimmaksi tituleerattu esports-tapahtuma, Arctic Invitational, jossa neljä ammattijoukkuetta kohtaa Counter-Strike: Global Offensive -räiskintäpelissä.

Turnaukseen osallistuvan SJ Gaming -joukkueen yksi tunnetuimmista nimistä on Elias ”Jamppi” Olkkonen. Nuoren pelaajan taitoja ylistetään ja hänestä käytetään toisinaan titteliä ”Suomen seuraava CS-tähti”.
  • Yllä olevalla videolla ”Jamppi” kertoo, kuka on hänen mielestään maailman kovin CS-pelaaja.
Hehkutuksesta huolimatta 18-vuotiaan Olkkosen arkeen mahtuu kuitenkin paljon negatiivista palautetta.

– Instagramin kommentteihin tai Twitterin privaattiviesteihin tulee välillä sellaista palautetta, jota ei kannata tässä ääneen sanoa. Mutta aika ikäviä kommentteja sieltä tulee, Olkkonen kertoo.

”Oot tosi huono pelaaja” ja ”et tule tekemään ikinä mitään hyvää” ovat esimerkkejä painokelpoisesta palautteesta. Olkkonen ei anna tällaisten lannistaa. Hän yrittää olla positiivinen ja keskittyy olennaiseen.

– Harvoin on semmoisia päiviä, että minä mököttäisin. Yritän tehdä vaan omaa työtäni ja hyvä, jos on onnistun siinä, nuori pelaaja toteaa.


Olkkosesta tuli täysi-ikäinen heinäkuussa. Viimeisen kahden vuoden aikana hän on nähnyt samanikäisiä kavereitaan harvemmin johtuen CS-ammattilaisuuden viemästä ajasta. Mutta nyt, kun ystävät täysi-ikäistyvät, Jamppi on raivannut tilaa heidän syntymäpäiviensä juhlistamiseen.

– He täyttävät vain kerran elämässään 18 vuotta, onhan sitä pakko juhlia.

Vaikka päivät vierähtävät enimmäkseen CS:n parissa, Olkkonen tarttuu välillä Guitar Hero -musiikkipelin kitaraan. Musiikki on muutenkin iso osa nuoren elämää, ja hän kertoo kuunnelleensa paljon musiikkia jo päiväkoti-ikäisestä lähtien.

Olkkonen tulee musikaalisesta perheestä. Isoveli soittaa kitaraa ja huilua ja hän itse on oppinut soittamaan muun muassa rumpuja ja pianoa. Hän kertoo osaavansa perustaidot – ymmärtää soinnut ja lukee nuotteja.

– Soittimet ovat sellaisia, että periaatteessa osaan ne, mutta jos oikeasti pitäisi lähteä soittamaan jonnekin, ei siitä tulisi mitään, nuorukainen naureskelee.


CS-ammattilainen ei nimeä esports-suosikkijoukkuetta, mutta kuvailee ylistävästi kolme kertaa Major-turnauksen peräkkäin voittaneen Astraliksen organisaatiota. Joukkueella on omat psykologit, mentaalivalmentajat ja pelaajat urheilevat säännöllisesti sekä pitävät huolta ruokavaliostaan.

– Siellä keskitytään myös kaikkeen muuhun kuin siihen pelaamiseen. On pakko arvostaa sitä, koska jossain vaiheessa koko ammattipelaaminen oli sellaista, että pelattiin vaan päivät pitkät tietokoneella. Semmoinen vaikuttaa henkisesti aika paljon, hän pohtii.

Joukkueen lauantain mahdollisuuksein suhteen Olkkonen on luottavainen, vaikka monelle tämä on ensimmäinen iso turnaus.

– Olemme harjoitelleet ja valmistautuneet tähän turnaukseen hyvin. Tulemme hyvin toistemme kanssa toimeen ja meillä on hyvä ilmapiiri.

Kysyttäessä, että jos suomalainen huippujoukkue ENCE olisi kiinnostunut kiinnittämään nuorukaisen joukkueeseensa, Olkkonen vilkaisee varovaisesti tovereitaan, ennen kuin vastaa.

– Riippuu ehkä tarjouksesta, hän toteaa ja väläyttää hymynkareen.

SJ Gaming kohtaa CR4ZYn lauantaina noin kello 15.30 Arctic Invitational -turnauksessa. Voittaja jatkaa finaaliin. IS seuraa tapahtumaa koko lauantain.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt