Tällaisia ovat Hartwall-areenan suuren CS-turnauksen joukkueet – yksi selkeä voittajasuosikki

Julkaistu:

CS:GO
Hartwall-areenalla pelataan lauantaina Suomen suurin CS-turnaus. 100 000 euron turnauksessa kilpailee neljä joukkuetta, joista yksi on suomalainen ja toiseen kuuluu suomalaispelaaja.
Hartwall-areenalla lauantaina järjestettävä Arctic Invitational on kokoluokaltaan Suomen historian suurin esports-tapahtuma. Sen vetonaula on 100 000 euron Counter-Strike-turnaus, jossa kilpailee neljä joukkuetta.

Arctic Invitationalissa kilpailee suomalaisen SJ Gamingin lisäksi kolme ulkomailta saapuvaa joukkuetta, joilla on hyvin erilaiset lähtökohdat.

Turnauksen aikataulu (LA 14.9.):
 • 12.00: Cloud9 vs. FURIA
 • ~15.30: SJ Gaming vs. CR4ZY
 • 20.00: Finaali

FURIA (Brasilia) – onnistuvatko brassit kääntämään suunnan flopin jälkeen?

 • Kokoonpano: arT, yuurih, VINI, KSCERATO, ableJ
 • HLTV-sijoitus: #14
Brasilialaisjoukkue FURIA lähti viime viikonloppuna päättyneeseen Major-turnaukseen yhtenä ennakkosuosikeista. Nuori ja jännittävä tiimi piti hallussaan tällöin maailmanlistan sijaa yhdeksän, ja kaikki odottivat alkukarsintojen käynnistyessä joukkueen menevän heittämällä jatkoon.

Mutta kuinka sitten kävikään. Pelinjohtaja Andrei ”arT” Piovezan ja kumppanit floppasivat jo alkulohkoissa täysin: Brassit lähtivät maitojunalla kotiin voittaen vain yhden neljästä pelistään.
FURIA pelaa äärimmäisen aggressiivista ja riskialtista CS:ää, joten joukkueen ottelut ovat usein hyvinkin kaksijakoisia. Parhaimmillaan tähtipelaajat Kaike ”KSCERATO” Cerato ja Yuri ”yuriih” Santos voivat kantaa joukkueen voittoon maailman huippujakin vastaan, mutta pelityyli ajoittain myös kostautuu, jos vastustaja onnistuu ennakoimaan FURIAn hyökkäykset.

Brasilian nuorten tähtien tulee nyt näyttää, miten Suomessa pidetyn treenileirin tulokset näkyvät. Mikäli Furia haluaa pitää itsensä maailmanlistan kärkisijoilla, tulisi sen ehdottomasti päästä vähintään finaaliin saakka ja mieluiten jopa voittaa koko turnaus.


Cloud9 (Pohjois-Amerikka) – näytönpaikka!

 • Kokoonpano: daps, TenZ, autimatic, mixwell, koosta
 • HLTV-sijoitus: #27
Amerikkalaisjoukkue Cloud9 on ehtinyt kilpailla uudella kokoonpanollaan vain yhdessä turnauksessa. Nyt siihen kohdistuvat todella kovat odotukset, vaikka joukkue ei ole edes rankingin pohjalta maailman top 30:ssä.

Cloud9-organisaatio on historian ainoa Major-voittaja Pohjois-Amerikasta. Tästä viime vuonna Majorin voittaneesta joukkueesta jäljellä on enää Timothy ”autimatic” Ta ja joukkueen erittäin turbulentti viime vuosi onkin synnyttänyt vitsin, että Ta on jumissa ”C9-vankilassa” johtuen hänen erinomaisesta pelistään ja joukkueen samanaikaisesta heikosta menestyksestä.

Nyt uudet tuulet kuitenkin puhaltavat: Joukkue toi kokoonpanoon kesän aikana neljä uutta pelaajaa, kenties tärkeimpinä pelinjohtaja Damian ”daps” Steelen ja espanjalaistähti Oscar ”mixwell” Canellasin. Steele on tähän asti onnistunut tuomaan käytännössä jokaisen joukkueensa huipputasolle. Canellas pelasi pari vuotta takaperin Optic Gaming -joukkueessa, joka oli lyhyen elinkaarensa ajan top3-joukkue maailmassa.

C9 ottaa heti välierissä mittaa FURIAsta. Jatkopaikka tulee vaatimaan paljon, mutta uudella kokoonpanolla riittää potentiaalia yllätyksiin.


SJ Gaming (Suomi) – Suomen tuleva supertähti ensimmäistä kertaa isolla areenalla

 • Kokoonpano: Arvid, Jamppi, xartE, KHRN, SADDYX
 • HLTV-sijoitus: #56
Tubeconissa pelatut SM-kisat voittanut SJ Gaming lähtee selkeänä altavastaajana muita tiimejä vastaan. Suomalaisilla on kova näytön paikka, sillä joukkue pelaa nyt ensimmäistä kertaa suuren yleisön edessä.

Vasta 18-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen voi tulevaisuudessa olla kenties Suomen paras pelaaja, mutta häneltä puuttuu vielä näyttöjä kovaa vastustajaa vastaan etenkin lan-ympäristössä, jossa pelataan yleisön edessä kovan paineen alla.
Kokemusta joukkueeseen tuovat veteraanipelaajat Mikko ”xartE” Välimaa ja Jesse ”KHRN” Grandell, jotka kuitenkin jäävät Olkkosesta tilastojen puolella. SJ:lle turnaus on pienestä joukkuemäärästään huolimatta yksi harvoja tilaisuuksia päästä testaamaan kykyjään kansainvälisen tason kilpailua vastaan tositilanteessa.

CR4ZY (Eurooppa) – suomalaispelaajan joukkue on ennakkosuosikki

 • Kokoonpano: huNter-, nexa, LETN1, ottoNd, EspiranTo
 • HLTV-sijoitus: #12
Suomalaisväriä saadaan turnaukseen myös CR4ZYn kokoonpanossa, sillä tiimiin kuuluu Otto ”ottoNd” Sihvo. Viime viikolla päättyneessä Major-turnauksessa loistanut joukkue nousi kertaheitolla koko turnauksen kiinnostavimmaksi nimeksi.

Majoreilla kahden serbialaisen, bosnialaisen, liettualaisen ja suomalaisen muodostama joukkue onnistui voittamaan kartan sekä ukrainalaisvenäläistä Natus Vincereä että koko turnauksen voittanutta Astralista vastaan paras kolmesta -sarjassa. Pudotuspelipaikka jäi vain yhden karttavoiton päähän joukkueen ensimmäisessä Major-turnauksessa.

CR4ZY saapuu Hartwall-areenalle suurena ennakkosuosikkina. Joukkueen tähtipelaajat Nemanja ”huNter-” Kovac ja Nemanja ”nexa” Isaković ovat maailmanluokan tekijöitä, jotka ovat todennäköisesti koko turnauksen kaksi parasta pelaajaa. Viime aikoina on kuitenkin alkanut liikkua huhuja, että kaksikko haluaisi ulos joukkueestaan. Mikäli huhuissa on perää, saa nähdä, miten se vaikuttaa joukkueen peliin viikonloppuna.


ENCE valitsi Venäjän, kova nimi perui osallistumisen

Monia saattaa ihmetyttää, miksi Suomen kiistaton ykkösjoukkue sekä fanimääränsä että pelillisten suoritustensa kannalta loistaa poissaolollaan. ENCE jäi alunperin ilman kutsua turnaukseen ja sen odotettiin pelaavan karsinnassa, josta SJ lopulta lunasti paikkansa turnaukseen.

Järjestäjät yrittivät myöhemmin kutsua ENCEn suoraan turnaukseen, mutta joukkue oli jo päättänyt lähteä samana viikonloppuna Moskovassa pelattavaan BLAST-turnaukseen. ENCE pelaa Moskovassa ensi kertaa uudella kokoonpanolla, kun Miikka ”suNny” Kemppi korvaa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen.
Maailmanlistan kolmantena oleva ja viime viikonloppuna päättyneessä Majorissa parhaan neljän joukkoon sijoittunut NRG puolestaan peruutti heinäkuussa osallistumisensa johtuen aikataulutusongelmista. NRG esiteltiin maaliskuussa turnauksen ensimmäisenä joukkueena.

IS seuraa lauantaina Hartwall-areenalla järjestettävää Arctic Invitationalia koko tapahtumapäivän.

Korjattu klo 16.55: Cloud9:n HLTV-sijoitus lisätty.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt