Dota 2:n maailmanmestari Jesse ”JerAx” Vainikka ylistää suomalaispsykologia Ylelle – ”Mia Stellbergin mukanaolo oli juuri sitä, mitä joukkue tarvitsi” - Esports - Ilta-Sanomat

Dota-mestari Jesse Vainikka ylistää suomalaispsykologia Ylellä – ”Juuri sitä, mitä joukkue tarvitsi”

Jesse Vainikka palasi Suomeen tiistaiaamuna. Väsyneeltä, mutta onnelliselta maailmanmestarilta irtosi hymy kuvaajalle.

Julkaistu: 28.8.2019 9:00

Jesse Vainikka kertoo Ylen haastattelussa psykologi Mia Stellbergin kommenttien auttaneen useasti kultajoukkuetta.

Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama OG-joukkue juhli sunnuntaina toista vuotta peräkkäin Dota 2:n MM-turnauksen eli The Internationalin voittoa.

– Melko hyvin menee. Viime vuonna voiton jälkeen tuntui tosi tyhjältä, se oli jopa hieman surullista. Tuntui, että olin saavuttanut kaiken elämässä, kertoi Vainikka tunnelmiaan heti finaalin jälkeen esitetyssä Late Night -keskusteluohjelmassa.

Tiistaina Yle julkaisi Vainikan kanssa Shanghain lentokentällä maanantaina kuvatun haastattelun, jossa suomalaispelaaja kertoo muun muassa joukkueen tulevista suunnitelmista ja psykologin merkityksestä.

Vainikka kertoo haastattelussa tiimin lähteneen The International -turnaukseen oletuksella, että joko he putoavat heti tai jatkavat päätyyn asti. Vainikka itse ei uskonut voittoon.

Vainikka nostamassa Aegis-mestaruuskilpeä.

MM-kisoissa OG:n tukena oli suomalainen urheilupsykologi Mia Stellberg, joka on tunnettu nimi esports-piireissä. Vainikan mukaan Stellberg oli oleellinen osa toista MM-kultaa.

– Mia sanoi itse, ettei halua ottaa kunniaa menestyksestä itselleen. Minusta kuitenkin tuntuu, että Mian mukanaolo oli juuri sitä, mitä joukkue tarvitsi. Mialta tuli paljon hyviä muistutuksia oikeisiin asioihin keskittymisestä, mikä auttoi meitä useasti. Ihan sama, mitä turnauksessa tapahtuisi, on hyvä että taustalla on ammattilainen auttamassa eteenpäin, kuvaili Vainikka Stellbergin tärkeyttä Ylelle.

Stellberg nähtiin lavalla juhlimassa OG-joukkueen kanssa heti finaalin jälkeen. Psykologi on aiemmin auttanut muun muassa tanskalaista Astralis-joukkuetta, joka nousi yhteistyön alettua Counter-Striken ykkösnimeksi. Stellberg työskentelee tällä hetkellä muun muassa ENCEn CS-joukkueen kanssa.

Mia Stellberg sai kiitosta Jesse Vainikalta työstään joukkueen kanssa.

OG:n tulevaisuudensuunnitelmista saatiin niukasti tietoa Ylen haastattelussa: Vainikan mukaan joukkue keskittyy seuraavaksi lomailuun. Paluusta pelikentille puhutaan myöhemmin.

Vuosi sitten ensimmäisen voitetun MM-kullan jälkeen joukkueen australialaispelaaja Anathan ”ana” Pham jättäytyi pitkälle tauolle. Pham palasi tiimiin vasta loppukeväästä.

Ylen toimittaja kysyi haastattelun lopuksi Vainikalta, että mikäli näin tapahtuu taas, niin voisiko Phamin kanssa samaa pelipaikkaa pelaava Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen olla australialaisen korvaaja. Vainikka ei usko Urpalaisen ja nykyisen joukkuetoverin Taavitsaisen sopivan yhteen, muttei myöskään poissulje mahdollisuutta.

Vainikka paljasti haastattelussa lisäksi, että hänen olisi tarkoitus pelata yhdessä Urpalaisen tulevassa maajoukkueturnauksessa, josta ei ole vielä sen tarkempaa tietoa.

Historiallinen toinen maailmanmestaruus

OG teki sunnuntaisella turnausvoitolla historiaa, kun joukkueesta ja sen pelaajista tuli ensimmäiset kaksinkertaiset maailmanmestarit.

Voitosta viisihenkinen OG, johon kuuluvat Vainikan, Taavitsaisen ja Phamin lisäksi tanskalainen Johan ”N0tail” Sundstein sekä ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs, tienasi voitosta 13,9 miljoonaa.

Molemmat joukkueen suomalaispelaajat totesivat heti finaalin jälkeen, että ensimmäinen mestaruus tuntui paremmalta.

– Se oli minun ensimmäinen iso turnaukseni, mikä teki siitä uskomattoman. Vanhempani alkoivat myös enemmän tukemaan minua sen jälkeen, perusteli Taavitsainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?