Väsynyt ja hymyilevä Dota-mestari Jesse Vainikka palasi Suomeen – ”Tämä mestaruus oli helpompi käsitellä”

Vainikka pelasi OG-joukkueessa, joka voitti toisen kerran peräkkäin Dota 2 -videopelin MM-kultaa. Joukkue voitti yhteensä 13,9 miljoonaa euroa.

Aikaero painoi, mutta Vainikka jaksoi hymyillä voitokkaan Kiinan-matkan päätteeksi.

27.8.2019 9:26

Tuore Dota 2 -pelin tuplamaailmanmestari, 27-vuotias Jesse ”JerAx” Vainikka palasi Suomeen varhain tiistaiaamuna Kiinan Shanghaista.

Maailmanmestaruusturnaus The Internationalin finaali pelattiin Kiinassa sunnuntaina. Vainikka voitti toisen kerran peräkkäin Dota 2:n mestaruuden joukkueessa, jossa pelaa myös suomalainen Topias ”Topson” Taavitsainen. Joukkue pokkasi mestaruudesta ennätyksellisen 13,9 miljoonan euron pääpalkinnon.

IS tapasi väsyneen oloisen Vainikan hänen saavuttuaan Helsinki-Vantaalle. Häntä oli vastassa tyttöystävä. Mestarilla oli takanaan oli 2,5 viikon matka Kiinassa.

Joko olet käsittänyt, mitä on tapahtunut?

– Kyllä, tämä oli helpompi käsitellä, Vainikka tyytyy toteamaan viitaten viime vuoden mestaruuteen.

Viime vuonna joukkue voitti samaisen turnauksen ja sai noin 9,5 miljoonaa euroa.

Vainikan mukaan hänen tiimitoverinsa Taavitsainen lentää Suomeen myöhemmin.

Jesse Vainikan mukaan tuore mestaruus oli helpompi käsitellä kuin viime vuonna yllätyksellisesti tullut ensimmäinen MM-kulta.

Vainikkaa haastateltiin heti voitokkaan finaalin jälkeen suorassa lähetyksessä näytetyssä Late Night -keskusteluohjelmassa.

– Melko hyvin menee. Viime vuonna voiton jälkeen tuntui tosi tyhjältä, se oli jopa hieman surullista. Tuntui, että olin saavuttanut kaiken elämässä, kertoi Vainikka tunnelmiaan sunnuntaina vain hetki voiton jälkeen.

Vainikka oli keskusteluohjelmassa yhtä mieltä joukkuekaveri Taavitsaisen kanssa siitä, että viime vuoden mestaruus tuntui paremmalta. Tuolloin voitto oli iso yllätys, koska joukkue oli menettänyt vain hetki ennen turnausta kaksi avainpelaajaansa.

– Se oli myös minulle käänteentekevä. Se voitto vakuutti, että teen ainakin joitain asioita oikein. Siitä oli myös apua tässä turnauksessa, koska osasimme varautua siihen, mitä on tulossa, jatkoi Vainikka televisiolähetyksessä.

OG-joukkue tuuletti mestaruutta sunnuntaina. Äärimmäisenä oikealla Topias Taavitsainen ja hänen vieressään Jesse Vainikka.

Miljoonia voittanut Vainikka on kertonut esimerkiksi STT:n haastattelussa viime syksynä, ettei hän itse ajattele enää palkintosummia.

– Ymmärrän, että media painottaa jutuissaan rahasummia. Se on houkutin, muttei pääasia. Turnauksissa on äärettömän lahjakkaita ja kaikkensa antavia nuoria. Jokaiseen isoon turnaukseen valmistaudutaan kuukausien työllä, ja niissä nähdään äärettömän taitavia yksilösuorituksia ja hienoa strategista tiimikoordinointia, Vainikka kiteytti syksyllä STT:lle.

Ilta-Sanomille Vainikka kertoi aiemmin olevansa maltillinen rahankäyttäjä.

– Kerran ostin Japanissa ihan tosi kalliin hedelmän. Se oli joku persikka, joka maksoi tyyliin kuusi euroa.

The International pelataan ensi vuonna Tukholmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?