Suomalaiset Dota-mestarit yhtä mieltä: Ensimmäinen MM-kulta tuntui paremmalta, vaikka tekivät nyt historiaa

Kahden suomalaispelaajan edustama OG-joukkue tienasi historiallisesta Dota 2:n maailmanmestaruudesta 13,9 miljoonaa euroa.

Topias Taavitsainen (oikea reuna) ja Jesse Vainikka (vieressä) juhlivat sunnuntaina toistamiseeen Dotan maailmanmestaruutta.

25.8.2019 19:30

Dota 2:n MM-kisat päättyivät tänään sunnuntaina Kiinassa suomalaisjuhlintaan, kun voiton vei toista vuotta peräkkäin Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama OG-joukkue.

Viime vuonna uskomattoman tuhkimotarinan päätteeksi maailmanmestaruuden voittanut OG teki nyt historiaa ollen ensimmäinen joukkue, joka on voittanut kaksi MM-kultaa.

Vuosi sitten joukkue palkittiin 9,5 miljoonalla eurolla. Tänä vuonna voittosumma oli kilpapelaamisen historian suurin: 13,9 miljoonaa.

Finaalin jälkeen kaikki OG-joukkueen pelaajat osallistuivat aina päivän päätteeksi suorana tehtyyn Late Night -keskusteluohjelmaan. Siellä kuultiin suomalaisten ensimmäiset kommentit voitosta.

– Melko hyvin menee. Viime vuonna voiton jälkeen tuntui tosi tyhjältä, se oli jopa hieman surullista. Tuntui, että olin saavuttanut kaiken elämässä, kertoi Vainikka tunnelmiaan.

Joukkueen toinen suomalainen ei päässyt kertomaan tunnelmistaan, mutta paljasti ensimmäisen mestaruuden tuntuneen paremmalta. Vielä vuosi sitten 21-vuotias oululainen oli joukkueen ainoa pelaaja, joka ei ollut koskaan pelannut suuren yleisön edessä.

– Se oli minun ensimmäinen iso turnaukseni, mikä teki siitä uskomattoman. Vanhempani alkoivat myös enemmän tukemaan minua sen jälkeen, perusteli Taavitsainen.

– Se oli myös minulle käänteentekevä. Se voitto vakuutti, että teen ainakin joitain asioita oikein. Siitä oli myös apua tässä turnauksessa, koska osasimme varautua siihen mitä on tulossa, jatkoi Vainikka.

Topias ”Topson” Taavitsainen (oikealla) kuvattuna yhdessä tanskalaiskapteeni Johan ”N0tail” Sundsteinin kanssa.

Lähetyksessä näytettiin myös ennen finaalia kuvattu yllättävä video. Vainikan isää oli pyydetty lähettämään videomuodossa terveiset pojalleen siltä varalta, että finaali päättyisi tappioon. Videolla Jouni-isä kertoi olevansa ylpeä suorituksesta, vaikka voittoa ei tullutkaan.

Vainikka kertoi videon koskettaneen, vaikka sille ei ollutkaan tarvetta tällä kertaa. Erään selostajan mukaan Vainikkaa kannustivat paikan päällä isän lisäksi äiti, isosisko ja mummi.

Vainikan isän kuvaama video on nähtävissä alta:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Suomalaispelaajat eivät ole vielä kommentoineet voittoa omin sanoin some-tileillään. Molemmat ovat kylläkin uudelleentwiitanneet yhden voittoon liittyvän twiitin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?