Selostus oli HS:n toimittajan mielestä ”tykitystä, johon paraskaan urheiluselostaja ei yllä” – tästä näet Ylen näyttämän ja suomalaisjuhlaan päättyneen Dota 2-finaalin - Esports - Ilta-Sanomat

Selostus oli HS:n toimittajan mielestä ”tykitystä, johon paraskaan urheiluselostaja ei yllä” – tästä näet Ylen näyttämän ja suomalaisjuhlaan päättyneen Dota-finaalin

Yle näytti suorana ja suomeksi suomalaisjuhlaan päättyneen Dota 2:n MM-finaalin. Lähetyksen selostaja teki vaikutuksen Helsingin Sanomien toimittajaan.

Jesse ”JerAx” Vainikka, 27, nostamassa lavalla Aegis-mestaruuskilpeä.

25.8.2019 18:18

Dota 2 -pelin maailmanmestaruuskisat päättyivät sunnuntai-iltapäivällä Kiinassa suomalaisten Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen juhlintaan. Kaksikko on osa viisihenkistä OG-joukkuetta, joka tienasi toisesta peräkkäisestä MM-voitosta 13,9 miljoonaa euroa.

Yle näytti koko neljätuntisen finaalin suorana ja suomeksi Areenassa sekä pelaajien suosimassa Twitch-palvelussa. Lähetys on katsottavissa kokonaisuudessaan alta.

Jos upotus ei näy yllä, katso se täältä.

Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ismo Uusitupa oli niin vakuuttunut Ylen selostajan Arttu Hämäläisen suusta irronneista lauseista – kuten ”tämä leviää kuin ankan jätökset” – että hän kirjoitti selostuksesta erillisen kommentin.

Uusitupa toteaa heti kommenettinsa otsikossa selostuksen olleen ”sellaista tykitystä, johon urheiluselostajatkaan eivät yllä”. Uusitupa ylistää kommentissaan Hämäläisen ja asiantuntijana olleen Benjamin Läärän hillitöntä meininkiä, naljailua, asiantuntevuutta sekä selostajan erikoisia heittoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?