Toinen peräkkäinen maailmanmestaruus! Suomalaiset Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen voittivat joukkueensa kanssa Dota 2 -videopelistä 13,9 miljoonaa euroa

27-vuotiaan Jesse Vainikan ja 21-vuotiaan Topias Taavitsaisen joukkue teki toisella peräkkäisellä maailmanmestaruudella historiaa.

OG on kaksinkertainen maailmanmestari! Jesse ”JerAx” Vainikka (oikealla) halaa kuvassa ranskalaista Sébastien ”Ceb” Debsiä.

25.8.2019 15:30 | Päivitetty 25.8.2019 15:30

Suomalaispelaajien Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama eurooppalaisjoukkue OG on voittanut Dota 2 -videopelin maailmanmestaruuskisat eli The International -turnauksen. TI järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Vuoden 2018 maailmanmestari OG kaatoi finaalissa 3–1-tuloksella eurooppalaisen Team Liquidin, joka on vuoden 2017 maailmanmestari. Ilta-Sanomat seurasi finaalia hetki hetkeltä.

Joukkue saa voitosta 13,9 miljoonaa euroa. Se on kilpapelaamisen historian suurin voittopotti. Vuosi sitten OG:n voittosumma oli silloisella kurssilla noin 9,5 miljoonaa euroa.

Vainikan ja Taavitsaisen lisäksi OG:ssa pelaavat australialainen Anathan ”ana” Pham, ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs ja tanskalainen Johan ”N0tail” Sundstein. OG ja sen pelaajat tekivät voitolla Dota-historiaa, sillä he ovat pelin ensimmäiset kaksinkertaiset maailmanmestarit.

Suomalaisten joukkue lähti kisoihin lievänä altavastaajana, sillä mennyt kausi sujui heikosti. Lohkovaiheessa suomalaiskaksikon joukkue oli liekeissä, kun se voitti B-lohkon ylivoimaisesti. Pudotuspelien alkaessa OG nostettiin voittajasuosikkien joukkoon. Joukkue eteni tappioitta historialliseen finaaliin, jossa kaatui näytöstyyliin Team Liquid.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Ensi vuonna The International -turnaus järjestetään Tukholmassa. Asiasta ilmoitettiin finaalilähetyksen alkaessa. Ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?