Maailmanmestaruus ja miljoonatili enää voiton päässä – Jesse Vainikalla ja Topias Taavitsaisella on mahdollisuus tehdä sunnuntaina historiaa

Julkaistu:

ESPORTS
Jesse Vainikan ja Topias Taavitsainen edustama OG-joukkue kilpailee sunnuntaiaamuna toisesta peräkkäisestä Dota 2:n maailmanmestaruudesta.
Jesse ”JerAx” Vainikan, 27, ja Topias ”Topson” Taavitsaisen, 21, tähdittämä OG-joukkue puolustaa Dota 2 -videopelin maailmanmestaruutta sunnuntaiaamuna 9.00 Suomen aikaa Kiinassa.

OG taistelee maailmanmestaruudesta joko kiinalaista PSG.LGD:tä tai eurooppalaista Team Liquidia vastaan. Ilta-Sanomat seuraa finaalia hetki hetkeltä. Seurannan löytää sunnuntaiaamuna IS:n etusivulta.

Finaalissa pelataan peräti 13,8 miljoonan euron voittopotista, joka on kilpapelaamisen historian kaikkien aikojen suurin. Häviäjä saa toisesta sijasta noin neljä miljoonaa euroa. Turnauksen kokonaispotti on sekin historiallisen suuri: 30,5 miljoonaa euroa.

Mikäli suomalaiskaksikon tiimi kohtaa finaalissa Team Liquidin, niin tehdään sunnuntaina Dota-historiaa. Yksikään joukkue tai pelaaja ei ole vielä nimittäin voittanut maailmanmestaruutta kahdesti. OG on hallitseva mestari ja Team Liquid voitti kisat vuonna 2017, jolloin vielä Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen pelasi joukkueessa.


OG teki jo lauantaina historiaa, kun se ylsi ensimmäisenä joukkueena kahteen The International -finaaliin samalla kokoonpanolla. Suomalaisten lisäksi OG:hen kuuluvat australialainen Anathan ”ana” Pham, tanskalainen Johan ”N0tail” Sundstein sekä ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs.

Dota-historiassa eniten TI-finaaleja on pelannut Natus Vincere, joka voitti kisat vuonna 2011. Joukkue pelasi mestaruudesta myös vuosina 2012–13, mutta hävisi molemmilla kerroilla. Na`Vi pelasi jokaisen finaalin eri kokoonpanolla.

The International -MM-turnaus järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Kisat pelataan Shanghaissa, Kiinassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt