Finaali kutsuu! Suomalaiskaksikko pelaa sunnuntaina MM-kullasta ja 13,8 miljoonasta eurosta

Julkaistu: , Päivitetty:

DOTA 2
Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen pelaavat OG-joukkueen kanssa sunnuntaiaamuna historiallisesta Dota-mestaruudesta. Voittaja palkitaan 13,8 miljoonalla eurolla.
Suomalaisten Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama OG-joukkue on edennyt toiseen peräkkäiseen Dota 2 -pelin MM-finaaliin.

The International -turnauksen kaksiosaisen pudotuspelikaavion ylemmän osion finaalissa kohtasivat eurooppalainen OG ja kiinalainen PSG.LGD. Hallitseva maailmanmestari OG varmisti finaalipaikan 2–1-voitolla.Suomalaiskaksikon joukkue pelaa maailmanmestaruudesta sunnuntaiaamuna kello 09 Suomen aikaa. Vastaan asettuu joko PSG.LGD tai Team Liquid, jotka pelaavat toisesta finaalipaikasta sunnuntaina kello 5.40.

Ilta-Sanomat seuraa finaalia sunnuntaina hetki hetkeltä. Seuranta löytyy sunnuntaiaamuna osoitteesta etusivulta tai osoitteesta is.fi/esports.
OG:n ja PSG.LGD:n välisen paras kolmesta -sarjan avausottelu kesti lähes 45 minuuttia. OG oli pitkään voittajasuosikki, mutta australialaisen Anathan ”ana” Phamin yllättävä kuolema 43 minuutin kohdalla käänsi pelin. Phamin jouduttua sivuun kahdeksi minuutiksi päätti PSG.LGD puskea OG:n aloituspaikkaan. Nopea hyökkäys ja kiinalaisten yhden miehen ylivoima olivat liikaa OG:lle.

Toinen peli alkoi kiinalaisjoukkueen saadessa muutaman tapon, mutta noin 10 minuutin kohdalla OG otti ohjat käsiinsä. OG tasoitti sarjan 22 minuutin jälkeen, kun kiinalaiset kokivat kotiyleisön harmiksi murskatappion.

Ottelusarjan ratkaiseva peli alkoi aiempiin verrattuna hieman hitaammin. Alkutahdit menivät PSG.LGD:n tahtiin, mutta noin 20 minuutin kohdalla OG siirtyi johtoon. 40 minuutin kohdalla alkanut taistelu PSG.LGD:n aloituspaikassa jäi ottelun viimeiseksi, kun kiinalaisjoukkueesta ei ollut pysäyttämään OG:n hyökkäystä.


OG ja PSG.LGD kohtasivat myös viime vuonna samassa kohtaa turnausta. Silloin myös OG voitti ottelun – ja lopulta koko turnauksen vastoin kaikkia odotuksia.
Dotan maailmanmestarit palkitaan sunnuntaina 13,9 miljoonalla eurolla ja hopeajoukkue noin neljällä miljoonalla. Voittopotti on kilpapelaamisen historian suurin. Kisojen koko palkintopotti on sekin ennätykselliset 30,5 miljoonaa euroa.

OG:lla on mahdollisuus tehdä kisoissa historiaa: Yksikään joukkue tai pelaaja ei ole nimittäin vielä voittanut Dota-historiassa kahta maailmanmestaruutta.

Eurooppalaisessa OG:ssa pelaa suomalaiskaksikon ja Phamin lisäksi ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs sekä tanskalainen Johan ”N0tail” Sundstein. Kokoonpano on sama kuin viime vuoden MM-kisoissa.

Turnausta voi seurata suomeksi alta:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt