ENCEn tuhkimotarinalle karu loppu: Pelinjohtajalle potkut joukkueesta

ENCEn CS-kokoonpano muuttuu syyskuun alussa, kun Miikka ”suNny” Kemppi korvaa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen. Joukkue pelasi samalla viisikolla lähes puolitoista vuotta.

Miikka ”suNny” Kemppi (vasemmalla) ottaa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen paikan tiimissä syyskuussa.

23.8.2019 12:00

Suomalainen Counter-Strike-peliä pelaava esports-joukkue ENCE on vahvistanut alkuviikosta huhutun pelaajavaihdoksen. Huhtikuussa 2018 esitelty joukkue vaihtaa ensimmäistä kertaa pelaajaa.

CS:n maailmanlistalla tällä hetkellä neljäntenä oleva ENCE nousi suomalaisten tietoisuuteen tänä keväänä, jolloin tiimi ylsi sensaatiomaisesti pelin ykkösturnauksen Majorin finaaliin. Maailman kärkinimi Astralis oli finaalissa parempi, mutta Majorin jälkeen ENCE on vakiinnuttanut paikkansa maailman eliittien joukossa. ENCEn rakettinousua maailman eliittiin voi kuvailla tuhkimotarinaksi.

Tiedotteen mukaan joukkue ja managerit tulivat pitkän harkinnan päätteeksi siihen tulokseen, että muutos on pakollinen, jotta ENCE voi tulevaisuudessakin kilpailla kansainvälisten turnausten voitoista.

22-vuotias pelinsisäinen johtaja Aleksi ”Aleksib” Virolainen siirretään sivuun kokoonpanosta, kun tiimi on ostanut Mousesports-organisaatiota aiemmin edustaneen Miikka ”suNny” Kempin.

Kokoonpanomuutos on merkittävä, sillä toisin kuin esimerkiksi jääkiekossa tai jalkapallossa, ei CS-joukkueilla ole tiimissä lainkaan varapelaajia.

Virolainen ja ENCE ovat sulatelleet muutosta hyvissä ajoin, kirjoitetaan tiedotteessa. Joukkue on harjoitellut viimeiset kaksi viikkoa täysillä tulevaa Majoria varten. ENCE ei kerro tiedotteessa kuka ottaa Virolaisen paikan pelinsisäisenä johtajana.

ENCE pelaa nykyisellä kokoonpanolla viimeistä kertaa yhdessä Berliinin Major-turnauksessa, joka on pelin suurin ja arvostetuin. ENCEn osalta turnaus alkaa keskiviikkona 28. elokuuta. Berliinissä kisataan Major-mestaruudesta 23.8.–8.9.

ENCE-kokoonpano on Berliinin jälkeen: Kemppi, Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Jani ”Aerial” Jussila ja Sami ”xseveN” Laasanen. Tiimiä valmentaa Slaava ”Twista” Räsänen. Tiedotteen mukaan tiimi on myös tehnyt jatkosopimukset vuoden 2021 loppuun.

ENCEn nykyinen kokoonpano kuvattuna IEM: Chicago -turnauksessa heinäkuussa. Virolainen on kuvassa kolmas oikealta.

Uusi kokoonpano debytoi Venäjällä

Lauantaina 25 vuotta täyttävä Kemppi listattiin viime vuoden 16. parhaaksi pelaajaksi. Kemppi on viimeksi pelannut tammikuun lopulla, jolloin Mousesports epäonnistui Minor-turnauksessa. Tämän jälkeen eurooppalaisjoukkue muutti kokoonpanoa, johon Kemppi ei enää kuulunut.

Kemppi debytoi ENCEn kanssa 13.–14. syyskuuta Moskovassa pelattavassa BLAST-turnauksessa.

Virolaisella on yhä voimassa oleva sopimus ENCEn kanssa. Osapuolet selvittävät yhdessä Major-turnauksen jälkeen, mikä on nuoren miehen uran seuraava askel.

Tiedotteen mukaan ENCE tai pelaajat eivät kommentoi pelaajanvaihdosta Major-turnauksen aikana. ENCE ei kommentoinut muutosta tarkemmin IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?