Hurja huhu: ENCE-kapteenille potkut – tilalle maailmalla menestynyt supertähti

Julkaistu:

CS:GO
ENCE on pelannut samalla kokoonpanolla lähes puolitoista vuotta, mutta nyt kapteeni on vaihtumassa yhteen maailman parhaimmista pelaajista.
ENCEn Counter-Strike-joukkueen 21-vuotias kapteeni Aleksi ”Aleksib” Virolainen korvataan syyskuun 8. päivä päättyvän Berliinin Major-turnauksen jälkeen, kirjoittaa Dexerton toimittaja Jared ”Dekay” Lewis.

Virolaisen tilalle tulee Lewisin saamien tietojen mukaan 25-vuotias Miikka ”suNny” Kemppi, joka on ollut sivussa pelikentiltä maaliskuusta asti. Mousesports-joukkueessa vaihtopenkillä jo pidempään ollut Kemppi listattiin viime vuonna maailman 16. parhaaksi pelaajaksi.

Lewisin mukaan useampi ENCE-pelaaja on halunnut Kempin joukkueeseen jo pidemmän aikaa. Keväisen Major-turnauksen jälkeen ENCEn toimitusjohtaja Mika Kuusisto tyrmäsi huhut, kun asia nousi esille.

ENCE on jo sopinut Kempin siirrosta Mousesportsin kanssa, väittää Lewis. ENCE ei vastannut Ilta-Sanomien kommenttipyyntöön.
Mikäli Lewis on oikeassa, Kemppi debytoi ENCE-paidassa 13.–14. syyskuuta pelattavassa BLAST Pro Series: Moscow -turnauksessa. ENCE siis kilpailisi vanhalla kokoonpanolla viimeistä kertaa Berlin Majorissa 23.8.–8.9, mikä on pelin suurin turnaus.ENCEn pelinsisäinen johtaja Virolainen on edustanut tiimiä huhtikuusta 2018. ENCE nousi alkuvuodesta maailman terävimpään kärkeen sijoituttuaan toiseksi Puolan Major-turnauksessa. Joukkue on parhaimmillaan ollut maailmanlistan toisella sijalla.

Pelinsisäisen johtajan rooli, CS-kielellä IGL (in-game leader) on äärimmäisen vaikea. Suomesta on tullut CS-historian aikana vain muutama maailmalla pidempään menestynyt IGL.

Lewis ei sano suoraan, astuuko Kemppi suoraan Virolaisen rooliin vai muuttaako joukkue roolitustaan. Aleksi ”allu” Jallin siirtymistä IGL-rooliin on spekuloitu verkossa.
Mikäli siirto toteutuu, Slaava ”Twista” Räsäsen valmentaman ENCEn kokoonpano on jatkossa: Jalli, Kemppi, Jere ”sergej” Salo, Jani ”Aerial” Jussila ja Sami ”xseveN” Laasanen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt