StarCraft II:n maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala (ENCE) palkittiin Pornaisissa: Sai ”tukikohdan” eli oman tontin - Esports - Ilta-Sanomat

Maailmanmestari Joona Sotala sai kotikunnaltaan oman ”tukikohdan”

Joona Sotala sai ensimmäisenä suomalaisena kilpapelaajana perinteisen tonttilahjoituksen.

Joona ”Serral” Sotala voitti StarCraft II -pelin maailmanmestaruuden marraskuussa 2018.

15.8.2019 11:10

Pornaisten kunta on palkinnut StarCraft II -videopelin maailmanmestarin Joona ”Serral” Sotalan tontilla. Sotala palkittiin hänen nimeään kantaneen Serral Open -golftapahtuman yhteydessä lauantaina 10. elokuuta.

Kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo antoi tilaisuuden yhteydessä Sotalalle ”tukikohdan luovutustodistuksen”, joka takaa 21-vuotiaalle maailmanmestarille oman tontin Kotajärven golf-radan läheisyydestä. ENCE-joukkuetta edustava Sotala on harrastanut golfia jo vuosia.

21-vuotias Sotala voitti historiallisen maailmanmestaruuden Yhdysvalloissa marraskuussa 2018. Hän oli StarCraftin ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari.

5000 asukkaan Pornainen sijaitsee Uudellamaalla. Sotala on viettänyt koko elämänsä kunnassa, jossa hän on saanut yhä liikkua rauhassa MM-voiton jälkeen.

StarCraft on reaaliaikainen strategiapeli. Tarkoitus on tuhota vastustajan tukikohta tai saada armeija niin heikoksi, että vihollisen pitää luovuttaa.

Pelissä kerätään mineraaleja ja kaasuja, joilla voi laajentaa omaa tukikohtaa tai kasvattaa armeijaa. Resurssien käyttäminen on äärimmäisen tärkeässä osassa peliä. Pelissä on kolme eri rotua: terran (ihmiset), protoss (humanoidit) ja zerg (evoluution kautta kehittyneet pedot).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?