Miljonääri-maailmanmestari Lasse Urpalainen sai kesällä yllätyspotkut – uusi joukkue aloittaa yöllä pelit MM-kisoissa

Julkaistu:

ESPORTS
Lasse Urpalainen on Dota 2 -pelin vuoden 2017 maailmanmestari. Tänä vuonna hän lähtee kisoihin uuden joukkueen kanssa, sillä kesäkuussa hän sai yllätyspotkut mestaruusjoukkueesta.
Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen on entinen pesäpallolupaus, intohimoinen purjehtija sekä yksi maailman parhaista Dota 2 -pelaajista.

Urpalainen voitti Dotan maailmanmestaruuden vuonna 2017 osana Team Liquid -joukkuetta. Tiimin voittopotti oli hurjat 9,1 miljoonaa euroa – tuolloin vielä kilpapelaamisen historian suurin. Urpalaisesta tuli voiton seurauksena miljonääri.

24-vuotiaan Urpalaisen nousu maailmanmestariksi oli nopea: Elokuussa 2014 hän voitti Suomen suurimman Dota-turnauksen. Kolme vuotta myöhemmin hän oli maailmalla reissannut maailmanmestari. Tähän mennessä Urpalainen on voittanut urallaan 3,5 miljoonaa dollaria eli 3,1 miljoonaa euroa, kertoo Esports Earnings.

Dota paikkasi rakkaan harrastuksen – kova työ tuotti tulosta

Suomen kansallispeli pesäpallo oli Lassen elämä nuorempana. Hän aloitti pesäpallon pelaamisen 6-vuotiaana isänsä innoittamana. Kiinnostus pallopeliä kohtaan hiipui lukiossa, kun tuttu valmentaja lopetti valmentamisen.

Lukion jälkeen Lasse muutti Kotkaan, kun hän aloitti merikapteenin opinnot Kymenlaaksossa. Samaan aikaan hän tutustui Dotaan, joka vei nuoren miehen mennessään. Opinnot päättyivät parin kuukauden jälkeen, kun pelaaminen haittasi opiskelua. Lasse päätti palata Espooseen vanhempiensa nurkkiin.

Eräänä päivänä Lassen vanhemmat totesivat pojan pelaamisen vähenevän tai sitten on aika muuttaa pois kotoa. Lasse päätti jatkaa pelaamista ja muutti yhteen tyttöystävänsä Katrin kanssa. Päätös kannatti, vaikka parilla olikin aluksi vaikeuksia saada vuokrarahat kokoon.


Kilpailemisen Lasse aloitti Dotassa kunnolla kesällä 2014. Pari kuukautta myöhemmin hän juhli voittoa Assembly-tapahtumassa, mikä poiki paikan kovaan suomalaisjoukkueeseen.  4 Anchors + Sea Captain [merikapteeni on viittaus Urpalaiseen] menestyi kohtalaisesti, vaikka isoimmat areenat jäivät haaveeksi.

Syksyllä 2015 Lasse liittyi kansainvälisesti tunnettuun Team Liquid -joukkueeseen, jonka kanssa hän nousi terävimpään kärkeen. Keväällä 2016 tiimi nappasi useita hopeasijoja ja voitti kovan EPICENTER-turnauksen toukokuussa. Lasselle kyseinen voitto oli uran ensimmäinen todella merkittävä. Uran ensimmäiset MM-kisat päättyivät yllättäen vaatimattomaan 9.–12. sijaan.

Kausi 2016–17 sujui Liquidilla erinomaisesti: Tiimi suuntasi MM-kisoihin suosikkina alla kahden turnauksen voittoputki. MM-kisoissa Liquid ja Lasse tekivät voitollaan historiaa, kun ensimmäistä kertaa finaali päättyi suoraan kolmen kartan jälkeen. Kisat järjestettiin tuolloin seitsemättä kertaa.

MM-voitto ei vienyt peli-intoa, sillä Lasse ja Liquid loistivat jälleen seuraavalla Dota-kaudella. Useita voittoja ja mitalisijoja seurasi neljäs sija MM-kisoissa. Lasse todisti seuraavana päivänä Topias ”Topson” Taavitsaisen ja entisen tiimikaverinsa Jesse ”JerAx” Vainikan tuhkimotarinan upeaa päätöstä, kun heidän edustamansa OG-joukkue kruunattiin maailmanmestariksi.
Nyt huipentuvalla kaudella Team Liquid oli yksi kärkinimistä, mutta Lasse sai yllättäen potkut kesäkuussa vain kaksi kuukautta ennen MM-kisoja.

Lasse kertoi Ylen tuoreessa haastattelussa olleensa järkyttynyt yllätyspotkuista, mutta saaneen useita tarjouksia jo samana päivänä. Uudeksi joukkueeksi valikoitui eurooppalainen Chaos Esports Club, joka nousi MM-kisoihin karsintojen kautta.

The International 2019 MM-turnaus alkaa Suomen aikaa torstaiyönä Kiinassa. Yli 29 miljoonan euron palkintopotista taistelee 18 joukkuetta. Urpalainen kertoi Ylen haastattelussa tiimin tavoittelevan paikkaa kahdeksan parhaan joukosta.

Urpalaisen esittelyvideo vuodelta 2016:Urpalaisen mukaan hänen menestyksensä ei ole johtunut lahjakkuudesta, vaan kovasta työstä ja omistautumisesta pelaamiseen.

– Luulen, että kaikki voivat päästä tavoitteisiinsa, jos he vain laittavat siihen aikaa ja omistautuvat, kommentoi Urpalainen vuonna 2016.

Urpalainen on sijoittanut voittorahojaan sekä ostanut asunnon Helsingin keskustasta. Urpalainen totesi Suomen Kuvalehden haastattelussa alkuvuonna 2018 haluavansa kilpailla vielä 2–3 vuotta, minkä jälkeen hän haaveilee Atlantin ylityksestä omalla purjeveneellä.
The International 2019 -turnaus alkaa Suomen aikaa torstaiyönä Kiinassa. Urpalaisen edustama Chaos Esports Club kohtaa avausottelussa kello 04.00 viime vuoden hopeajoukkueen PSG.LGD:n. Turnauksesta voi lukea tarkemmin täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt