Suomalaisilla mahdollisuus tehdä Dota-historiaa ja voittaa miljoonia euroa

Yksikään joukkue tai pelaaja ei ole vielä voittanut Dota 2:n maailmanmestaruutta kahdesti. Kisoihin osallistuu tänä vuonna kolme suomalaista maailmanmestaria.

Jesse ”JerAx” Vainikka voitti kisat viime vuonna osana OG-joukkuetta. Taustalla näkyy joukkuetoveri Topias ”Topson” Taavitsainen.

14.8.2019 11:02

Dota 2:n rahakas MM-turnaus The International alkaa Suomen aikaa torstaiyönä Kiinassa. 29 miljoonan euron peliturnaus järjestetään 15.–25. elokuuta.

Suomalaispelaajista turnaukseen osallistuvat OG-joukkueeseen kuuluvat Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen sekä Chaos Esports Clubia edustava Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen.

Vainikka ja Taavitsainen ovat hallitsevia maailmanmestareita, kun OG vei kisat viime vuonna hurjan tuhkimotarinan päätteeksi. Urpalainen taas voitti kisat vuonna 2017 osana Team Liquidia.

The International on noussut viime vuosina suuren yleisön tietoisuuteen suurten palkintosummien ansiosta, jotka on joukkorahoitettu pelin sisällä myytävillä asioilla. Pelaajat voivat lihottaa pottia aina kisojen päättymiseen asti.

Palkintopotti on juuri noussut 29 miljoonaan euroon, josta voittajajoukkue vie 45 prosenttia (noin 13 miljoonaa euroa). Kyseessä on kilpapelaamisen historian suurin palkintopotti.

Näin yhä kasvava palkintopotti jaetaan:

Mestaruudesta pelaa 18 joukkuetta ja 90 pelaajaa. Vanhoista mestareista mukana on kuusi joukkuetta (Evil Geniuses, OG, Team Liquid, Newbee, Natus Vincere & Alliance) sekä 14 pelaajaa. Yksikään pelaaja tai joukkue ei ole vielä voittanut TI-mestaruutta kahdesti.

Ensimmäiset seitsemän vuoden ajan TI-mestaruudet menivät vuorotellen idän ja lännen välille. Putki katkesi viime vuonna, kun OG kaatoi finaalissa kiinalaisen PSG.LGD:n.

14 pelaajalla on mahdollisuus tuplamestaruuteen:

TI alkaa lohkovaiheella torstaina 15. elokuuta. Turnauksesta voi lukea tarkemmin lisää alta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?