Rasismikohun keskelle joutuneen pelitiimin miljoonakaupat puihin

Julkaistu:

ESPORTS
Echo Fox -kilpajoukkue myytiin heinäkuun lopulla 27,1 miljoonalla eurolla, mutta nyt kaupat ovat peruuntuneet.
Rasismikohun keskelle loppukeväästä joutunut amerikkalainen Echo Fox tiimi on kokenut ikävän takaiskun, uutisoi ESPN.

Heinäkuun lopulla Echo Fox ilmoitti myyneensä League of Legends -pelin LCS-liigapaikan 27,1 miljoonalla eurolla Kroenke Sports & Entertainment -yritykselle, joka omistaa muun muassa jalkapallojoukkue Arsenalin sekä Overwatch-joukkue Los Angeles Gladiatorsin.
Nyt kaupat on peruttu Echo Foxista riippumattomista syistä. ESPN:lle lähetetyn lausunnon mukaan Kroenke Sports & Entertainment ei täyttänyt Riot Gamesin määritelmiä liigapaikan omistamisen osalta. Echo Fox saa pitää liigapaikkansa toistaiseksi.

ESPN:n lähteiden mukaan kaupat peruuntuivat, koska Kroenken on haastanut oikeuteen Sentinels-joukkueen perustaja ja toimitusjohtaja Rob Moore. ESPN:n tietojen mukaan Moore on haastanut Kroenken, koska osapuolet ovat sopineet Sentinelsin olevan mukana kaikissa Kroenken esports-kuvioissa. Sentinels on johtanut LA Gladiators -joukkuetta vuodesta 2017.

Echo Fox joutui myymään LCS-liigapaikkansa, kun se ei onnistunut hankkiutumaan eroon rasistisesta osakkeenomistajasta liigaa määrätyssä ajassa. LCS:ää pyörittävä Riot Games antoi toukokuun lopulla Echo Foxille kaksi kuukautta aikaa hankkiutua eroon rasistista.

ESPN:n mukaan Echo Foxin liigapaikasta olivat heinäkuussa kiinnostuneen Kroenken ohella tunnetut esports-tiimit Evil Geniuses ja compLexity.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt