Fortnitesta 1,6 miljoonaa voittanut meni hiljaiseksi, kun toimittaja kysyi veroista – ”Rakastan Amerikkaa, mutta...”

Julkaistu:

FORTNITE
Toimittajan kysymys koskien veroja hiljensi tuoreen Fortnite-miljonäärin hetkeksi.
Heinäkuun lopulla New Yorkissa pelattiin Fortnite-pelin MM-kisat peräti 26,9 miljoonan euron palkintorahoilla. Sooloturnauksessa voiton ja 2,6 miljoonaa euroa vei 16-vuotias yhdysvaltalaispoika Kyle ”Bugha” Giersdorf.

Kisojen jälkeen useita kärkisijoille sijoittuneita pelaajia on haastateltu eri medioissa. Giersdorf on vieraillut esimerkiksi yhdysvaltalaisten tv-kanavien aamuohjelmissa sekä Jimmy Fallonin keskusteluohjelmassa.
Toiseksi sooloturnauksessa sijoittui 24-vuotias yhdysvaltalainen Harrison ”Psalm” Chang, joka tienasi suorituksesta 1,6 miljoonaa euroa. Chang vieraili heti kisojen jälkeen Fox Business -kanavan haastattelussa, josta on ladattu pätkä Youtubeen.

Videolla toimittaja kysyy mitä Chang aikoo tehdä rahoillaan. Los Angelesissa asuva Chang kertoi miettivänsä vielä, mutta suunnitelmissa olisi ostaa ainakin ”jonkinlainen talo”. Auton hän oli juuri ostanut ennen kisoja.

– Tajusitko, että voitit rahasi New Yorkissa? Verotus on täällä todella korkea. Miltä tuntuu, kun menetät ainakin puolet voittosummastasi, toimittaja kysyi seuraavaksi Changilta.

– Rakastan Amerikkaa, mutta... Mutta joskus se voi olla vaikeaa, vastasi Chang.Fortnite on yksi kilpapelaamisen historian rahakkaimmista peleistä. Kahden vuoden aikana pelissä on jaettu 66,2 miljoonaa euroa palkintorahaa. Kesällä 2018 Fortnite-julkaisija Epic Games kertoi jakavansa palkintorahaa yhteensä 90 miljoonan euron edestä vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt