Ruotsalaislegenda Robin ”Fifflaren” Johansson avautui kokemistaan vääryyksistä: Ninjas in Pyjamasin toimitusjohtaja vei pelaajien rahat, surkeat sopimukset, seurusteluun piti pyytää lupaa... - Esports - Ilta-Sanomat

Ruotsalaislegenda avautui kokemistaan vääryyksistä: Toimitusjohtaja vei pelaajien rahat, seurusteluun piti pyytää lupaa...

Robin ”Fifflaren” Johansson lopetti CS-uransa loppuvuodesta 2014. Sen jälkeen hänet on nähty satunnaisesti selostamassa.

Robin ”Fifflaren” Johansson lopetti CS-uransa loppuvuodesta 2014. Sen jälkeen hänet on nähty satunnaisesti selostamassa.

Julkaistu: 27.7.2019 12:00

31-vuotias Robin ”Fifflaren” Johansson kommentoi tuoreessa haastattelussa suorasanaisesti CS-urallaan kokemiaan vääryyksiä.

Ruotsalainen Counter-Strike-pelaaja Robin ”Fifflaren” Johansson edusti Ninjas in Pyjamas -joukkuetta elokuusta 2012 marraskuuhun 2014, jolloin hän lopetti pelaajauransa. Tiistai-iltana brittitoimittaja Richard Lewis haastatteli Johanssonia hänen kokemistaan vääryyksistä NiP-vuosina.

31-vuotiaan Johanssonin mukaan NiP on yhä velkaa useita kymmeniä tuhansia euroja alkuperäiselle kokoonpanolle. Esimerkiksi pääosa vuoden 2013 voitoista jäi pelaajilta saamatta, kun silloinen toimitusjohtaja kavalsi rahat, väitti Johansson.

Vuonna 2013 Johanssonin osuus NiPin voittamista palkintorahoista oli oletettavasti viidennes eli 43 000 euroa. Summasta hän sai vain 9000 euroa tililleen, kun DreamHack maksoi Winter 2013 -turnauksen palkintorahat suoraan pelaajille.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Haastattelun aikana Johansson kertoi myös pelaajien olleen alipalkattuja, omistajat päättivät kokoonpanomuutoksista konsultoimatta pelaajia eivätkä he saaneet rahaa fanituotteiden myynnistä tai sponsorituloista.

Pelaajien piti myös kysyä kirjallisesti lupaa seurusteluun, koska omistajat pelkäsivät tämän vaikuttavan tiimin suorituksiin.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

NiPin alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Johanssonin lisäksi Adam ”Friberg” Friberg, Richard ”Xizt” Landström, Patrik ”f0rest” Lindberg ja Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund. Lindberg ja Alesund pelaavat yhä NiPissä.

Lewisin ja Johanssonin koko kaksituntinen haastattelu:

Silloiset tiimikaverit tukevat väittämiä – suomalaiset olleet toistaiseksi hiljaa

Nykyisin Yhdysvalloissa asuvan Johanssonin mukaan NiPin ongelmat jatkuivat myös hänen lähdettyään. Hän kertoi muun muassa selostaja Anders Blumen sekä ruotsalaispelaajien Mikail ”Maikelele” Billin ja William ”draken” Sundenin saaneen kylmää kohtelua tiimiltä.

Friberg, Landström ja Bill ovat kaikki vahvistaneet tavalla tai toisella Twitterissä saaneensa huonoa kohtelua NiPiltä. Landström ja Friberg kommentoivat molemmat tukevansa täysin Johanssonin väitteitä.

Bill kertoi saaneensa muita pelaajia vähemmän tarrarahoja eräästä turnauksesta, koska hän oli tiimin uusin pelaaja. Bill ei nostanut silloin asiasta meteliä, koska NiP oli hänen ensimmäinen ammattilaisjoukkueensa.

Myös suomalaiset Joona ”natu” Leppänen ja Aleksi ”allu” Jalli mainittiin nimeltä haastattelun aikana. Kumpikaan kaksikosta ei ole kommentoinut Johanssonin väitteitä. Jalli pelasi NiPissä lähes koko vuoden 2015, kun taas Leppänen valmensi tiimiä huhtikuusta elokuuhun 2015.

Tiimi vastaa väitteisiin: Kaikki velat on maksettu

NiP kommentoi Johanssonin väitteitä seuraavana päivänä avoimella kirjeellä. Kirjoituksen mukaan NiPin nykyiset omistajat ottivat tiimin haltuun kesäkuussa 2016.

NiPin toimintaa lähti vuonna 2013 tukemaan sijoitusyhtiö Diglife, joka ei kuitenkaan osallistunut päivittäiseen toimintaan ennen vuotta 2016. Diglife ei kirjoituksen mukaan osallistunut ikinä sopimusneuvotteluihin tai ollut tietoinen pelaajien tilanteista.

Kesäkuussa 2016 kuvioihin astunut tiimin uusi johto päätti ensimmäisenä maksaa kaikki rästiin jääneet maksut pois alta. Kaikki maksamattomat maksut saatiin hoidettua syyskuun 2016 aikana. Samalla kaikki sopimukset käytiin läpi ja uusittiin vuoden loppuun mennessä.

NiP täsmentää kirjoituksessa erikseen maksaneensa kaikki Johanssonille kuuluvat summat 20. syyskuuta 2016, vain neljä päivää siitä kun he saivat laskun 31-vuotiaalta. NiP tarjosi Johanssonille myös mahdollisuutta palata NiPiin vuonna 2017.

Johansson kommentoi ex-tiimikaverin tilannetta – ”Et ole heille mitään velkaa”

Haastattelun aikana Johansson otti myös kantaa NiPin tilanteeseen legendaarisen Christopher ”GeT_RiGhT” Alesundin kanssa. NiP ilmoitti kesäkuussa yhden kaikkien aikojen CS-pelaajista siirtyvän mitä todennäköisemmin vaihtopenkille syyskuussa.

Johanssonin mukaan NiP painostaa tavallaan Alesundia lopettamaan uransa. Johanssonin mielestä Alesundilla voisi olla vielä lupaava tulevaisuus, jos hän vain lähtisi tiimistä ja aloittaisi alusta.

– Sinä et ole heille mitään velkaa [...] jos jotain, niin he ovat kaiken velkaa sinulle, jyrähti Johansson.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.