Mukana kolme suomalaista maailmanmestaria: Nämä 18 joukkuetta kisaavat Dotan 26 miljoonan euron MM-kisoissa

Julkaistu:

ESPORTS
Suomalaispelaajat ovat juhlineet Dotan MM-kisojen voittoa kahtena edellisvuonna. Tänä vuonna kisat pelataan elokuussa Kiinassa kolmen suomalaispelaajan voimin.
Dota 2:n maailmanmestaruuskisat eli The International -turnaus järjestetään elokuussa Shanghaissa, Kiinassa.

MM-sarjan kautta kisapaikan lunasti 12 joukkuetta. Yksi MM-sarjassa menestyneistä joukkueista oli hallitseva mestari OG, jossa pelaavat suomalaiset Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen.

Alueellisesti karsintojen kautta kisoihin nousi mukaan kuusi joukkuetta. Euroopan-karsinnat voitti Chaos Esports Club, johon kuuluu kesäkuussa kohupotkut saanut Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen.
OG:n ja Chaosin lisäksi kisoissa nähdään muun muassa Team Secret, Virtus.pro, PSG.LGD ja Vici Gaming. The Internationalin lohkovaihe pelataan 15.–18. elokuuta ja pudotuspelit 20.–25. päivä.

MM-kisajoukkueet:Kisojen palkintopotti oli aluksi 1,4 miljoonaa euroa, mutta pelaajien tekemät pelin sisäiset ostot ovat kasvattanet pottia roimasti. Palkintopotti on kasvanut jo 29 296 987 dollariin eli 26,1 miljoonaan euron.

Kaikki kolme suomalaista ovat maailmanmestareita

Vainikka ja Taavitsainen lähtevät kisoihin puolustavina mestareina. Tähän mennessä yksikään pelaaja tai joukkue ei ole voittanut MM-kultaa kahdesti.

Chaosia edustava Urpalainen on voittanut suomalaisten kilpakumppaniensa tavoin MM-kultaa: Hän juhli voittoa vuonna 2017 osana Team Liquid -joukkuetta.

Vainikalle MM-kisat ovat jo uran viidennet, Urpalaiselle neljännet ja Taavitsaiselle vasta toiset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt