Kilpapelit Farming Simulatorissa eivät ole vitsi: Posauta naapurin paalauskone oikealla hetkellä ja voita 250 000 euron liiga

Julkaistu:

ESPORTS
Farming Simulator -pelisarja on kestänyt fanien suosikkina vuodesta toiseen.
Monille esportsista tai kilpapelaamisesta tulevat ensimmäisenä mieleen suurimmat hitit: Hurjien palkintorahojen kuningas Dota 2, intensiivinen Counter-Strike: Global Offensive tai miljoonien pelaajien rakastava karkkimanen Fortnite.

Kilpapelaamisen maailma on kuitenkin paljon tätä laajempi. Tänä vuonna Farming Simulator -pelisarjan fanit pääsevät ottamaan mittaa siitä, kuka kylvää siemenet vakoon nopeimmin ja paalaa heinät parhaiten.

Pelinkehittäjä Giants Software julkaisi Farming Simulator -liigansa vuoden alussa. Liigaan kuuluu kymmenen eri puolella Eurooppaa järjestettävää turnausta, joista suurimmat pidetään jättitapahtumissa, kuten Gamesconissa ja Paris Game Weekillä. Liigan finaali järjestetään vuoden 2020 FarmCon -tapahtumassa. Liigan ensimmäinen turnaus taas pelataan heinäkuun 27.–28. Saksan Harsewinkelissä järjestettävässä FarmConissa.

Aivan vähäpätöisestä liigasta tai pelistä ei ole kyse. Viime vuonna ilmestynyt Farming Simulator 19 myi kymmenen miljoonaa kopiota kymmenen ensimmäisen päivän aikana. Pelinkehittäjä Giants Software taas on luvannut liigalle 250 000 euron palkintopotin, josta 100 000 on varattu finaaliin. Se taas on houkutellut mukaan isoja sponsoreita, joita on totuttu näkemään perinteisempien kilpapeliturnausten yhteydessä.

Erilaiset maatalouskoneet, kuten puimurit ja traktorit, ovat Farming Simulatorissa tärkeässä roolissa. Tästä syystä myös monet koneiden valmistajat, esimerkiksi John Deere, ovat lähteneet mukaan kilpapelimaailmaan sponsoroimalla omia joukkueitaan.

Farming Simulator -liigassa kilpaillaan kolmen hengen joukkueina. PC Gamerin mukaan pelin kilpapelitila tulee olemaan varsin erilainen tavalliseen pelitilaan verrattuna. Siinä kilpaillaan sekä toista joukkuetta että kelloa vastaan.

Ottelu alkaa sillä, että molemmat joukkueet saavat bännätä (kieltää) toisiltaan tiettyjen maatalouskoneiden käytön. Joukkueet kilpailevat erillisillä, mutta identtisillä farmipalstoilla, mutta niillä on käytettävissään keinoja toisen joukkueen farmin sabotoimiseen. Esimerkiksi vastustajajoukkueen paalauskoneen kuljetushihna saattaa ylikuumentua ja pysähtyä kesken kiivaimpien peltotöiden.

Farming Simulator -pelejä on pelattu kilpaa jo ennen uutta liigaakin, mutta peliturnauksia on nähty lähinnä maatalouteen keskittyvien tapahtumien yhteydessä. Ne ovat kuitenkin keränneet paikalle niin paljon pelisarjan faneja, että Giants Softwaren toimitusjohtaja Christian Ammann kertoi Esports Observerille joutuneensa pohtimaan Farming Simulatorin kilpapelipuolta tosissaan.

– Ymmärsimme, että se on jotakin sellaista, jota voisimme mahdollisesti tehdä paljon ammattimaisemmin. Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus ja uskomme, että meillä on sopiva sekoitus oikeaa maataloutta ja hauskaa pelaamista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt