Hearthstonen eliitti Koreaan – 17-vuotias Tuisku Kaikuvuo on ainoa suomalainen yli 300 huipun joukossa

Julkaistu:

Hearthstonen uusi lisäosa julkaistaan vain viikko ennen turnausta.
Sähköisen korttipeli Hearthstonen kilpapelivuoden kärkiturnauksiin kuuluva Hearthstone Masters Tour Seoul -turnaus järjestetään 16.–18. elokuuta Etelä-Korean pääkaupunki Soulissa. Turnaukseen osallistuu reilut kolmisensataa pelaajaa. Heidän joukossaan on ainoana suomalaisena 17-vuotias Tuisku ”deads17” Kaikuvuo.

Hearthstone on ilmaiseksi ladattava digitaalinen keräilykorttipeli. Sen on kehittänyt Blizzard Entertainment, joka on tunnettu muun muassa Overwatch-, World of Warcraft- ja StarCraft II -pelisarjoista.

Korttipeli julkaistiin virallisesti keväällä 2014, jolloin sen nimi oli vielä Hearthstone: Heroes of Warcraft. Alkuperäisen nimensä mukaan se pohjautuu WarCraft-sarjan maailmaan ja hahmoihin, mutta kulkee nykyään omaa polkuaan.

Hearthstone on saatavilla pc:lle, Macille, Androidille ja iOS:lle ilmaiseksi. Kortteja voi ansaita ilmaiseksi tai ostaa rahalla, mutta pakoista saatavat kortit tulevat sattumanvaraisesti.
Kaikuvuon onnistui voittaa paikka puolen miljoonan dollarin turnaukseen karsintojen kautta. Jokaisessa avoimessa karsinnassa oli 224 pelaajaa, joista yksi voittaja pääsi pääturnaukseen. Karsittujen pelaajien lisäksi turnaukseen osallistuu 42 kutsuttua ammattipelaajaa.

Karsintavaihe vei Kaikuvuolta neljä noin kymmentuntista päivää.

– Tuntui tosi hyvältä päästä läpi. Se oli uskomatonta, koska monet käyttivät karsintoihin satoja tunteja ja vielä viimeisenäkin päivänä yrittivät päästä läpi.

Turnaukseen pyrkivien oli mahdollista pelata useissa eri karsinnoissa. Kaikuvuo pelasi neljässä. Yhden hän voitti, toisessa tuli toiseksi ja kahdessa muussa päätyi parhaan kuudentoista joukkoon.


Matka turnaukseen alkaa jo muutamaa päivää aiemmin, sillä Soul on kaukana. Lisäksi paikalla täytyy ilmoittautua riittävän aikaisin.
Turnaus etenee siten, että ensimmäisenä päivänä pelaajien täytyy voittaa neljä pelattua kierrosta seitsemästä päästäkseen mukaan toiseen kisapäivään. Silloin pelataan 12 ottelua, ja parhaiten pärjänneet kahdeksan pelaajaa jatkavat kolmanteen finaalipäivään.

Kaikuvuo kertoo uskovansa mahdollisuuksiinsa turnauksessa. Hän kertoo saavansa pientä etua siitä, että peliin julkaistaan uusi lisäosa vain viikko ennen turnausta. Toistaiseksi kukaan ei vielä tiedä, minkälaisia kortteja lisäosassa julkaistaan. Tämä ei jätä pelaajille paljoa aikaa rakentaa pakkojaan. Etevänä pakanrakentajana tunnettu Kaikuvuo on siis hyvissä asemissa.

– On minulla ihan hyvät mahdollisuudet voittaa koko turnaus. Olen unelmoinut tästä voitosta ja lähden sillä asenteella, että yritetään voittaa, vaikka vaikeaa se on. Kaikki ovat taitavia pelaajia, jotka ovat joko voittaneet karsintansa tai päässeet paikalle muilla tavoin, Kaikuvuo sanoo.

Kaikuvuo astelee turnaukseen tuoreen joukkueensa, Conquer Gamingin riveissä. Hearthstonea vuodesta 2015 alkaen pelannut nuori kertoo olleensa aina kilpailuhenkinen.

– Yritän aina olla paras kaikessa, mitä teen. Pikkuhiljaa kun sain kerättyä kortteja ja seurasin turnauksissa pelaavia henkilöitä, mietin olisiko minusta tuollaiseen.

Vuonna 2016 Kaikuvuo osallistui Insomnia Pori -tapahtuman karsintoihin ja pääsi pelaamaan itse tapahtumaan. Hän voitti Hearthstone-turnauksen ja siitä lähtien palo kilpapelaamiseen on ollut kova.

– Pitkään aikaan en uskaltanut osallistua turnauksiin, mutta nyt sanoisin kaikille, ettei siinä mitään menetä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt