Pc ja konsolit jäävät mobiilipelien jalkoihin – Youtube-pomolta kovat perustelut väitteelle

Länsimaiden ulkopuolella asuvat pelaajat eivät välttämättä koskaan omista tehokasta pc:tä tai konsolia, Youtuben Global Head of Gaming -titteliä käyttävä johtaja Ryan Wyatt sanoo.

32-vuotias Ryan Wyatt on yksi Youtuben omistavan Googlen nuorimmista johtajista. Kuvassa Wyatt esiintyy Nadeshotin Selfmade-podcastin haastattelussa.

Mobiilipelaamisen suosio on vahvassa nousussa. Esimerkiksi Player Unknown’s Battlegroundsin mobiiliversion pelaajamäärät ovat kasvaneet kohisten muun muassa Intiassa ja muualla Aasiassa.

100 Thieves -pelijoukkueen omistaja Matthew ”Nadeshot” Haag ja Youtuben pelisisällöistä maailmanlaajuisesti vastaava johtaja, 32-vuotias Ryan ‘Fwiz’ Wyatt ennustivat hiljattain Selfmade-podcastin haastattelussa mobiilipelien suosion ohittavan lähivuosina pc- ja konsolipelaamisen suosion.

Wyatt aloitti haastattelun selittämällä, että länsimaiden ulkopuolella asuvat pelaajat eivät välttämättä koskaan omista sellaista pc:tä tai konsolia, jolla olisi mahdollista pelata uusimpia, raskaita ja intensiivisiä pelejä. Heillä on kuitenkin älypuhelimet, Wyatt argumentoi.

Wyattin mukaan osa suosituimmista mobiilipeleistä, kuten battle royale -lajityyppiä edustavat PUBG ja Knives Out kilpailevat jo nyt esimerkiksi Fortniten ja Minecraftin kanssa Youtuben katsotuimpien pelien tittelistä.

Kaksi kymmenestä Youtubessa kansainvälisesti katsotuimmasta pelistä ovat mobiilipelejä. Puhelimien teknologian parantuessa pelien ei tarvitse enää olla kasuaaleja kuten Candy Crush.

Kun puhutaan kännykkäpeleistä rahasampoina, useimmille tulevat mieleen juurikin Candy Crush Sagan, Pokémon Gon, Clash of Clansin kaltaiset megahitit.

Tämä on edelleen totta – mutta vain osa totuutta. Suurin osa pelinsisäisiin ostoksiin perustuvista free to play -peleistä ei pääse lähtötelineitä pidemmälle ja tuottaa tappiota tekijälleen. Newzoon lukujen mukaan mobiilipeleihin on noussut uusi superkategoria, jonka arvo viime vuonna oli yli 1,7 miljardia dollaria. Tuon kategorian nimi on hyperkasuaalipelit.

Hyperkasuaalipelillä tarkoitetaan peliä, jonka oppimiseen menee muutama sekunti. Ohjeita tai tutoriaaleja ei tarvita, sillä peli opettaa pelaamaan itseään. Lisäksi se on siinä määrin koukuttava, että puhelin tekee mieli kaivaa taskusta aina sopivan hetken koittaessa.

Myös 100 Thievesin Haag allekirjoittaa Youtuben Wyattin arvion, mutta toteaa, ettei näkisi itseään pelaamassa intensiivisiä ensimmäisen persoonan ammuskelupelejä puhelimella. Hän kuitenkin kertoo, ettei ymmärrä, miksi jotkut vihaavat mobiilipelejä niin kovasti.

– Itse en pysty koskaan nauttimaan fps-pelistä puhelimella. Kun pelasin PUBG-mobiilipeliä, ajattelin, että tämä on p*****stä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?