Kultaa ja pronssia! Suomalaispelaajat menestyivät PUGB:n Eurooppa-liigassa

Julkaistu:

Suomalaisilla menee Eurooppa-liigassa hyvin.
Sunnuntaina päättynyt Player Unknown’s Battlegroundin PIBG:n Eurooppa-liiga oli suomalaisten juhlaa. Suomalaispelaajien joukkueiden onnistui kahmia 350 000 yhdysvaltain dollarin suuruisesta palkintopotista itselleen 155 000 dollarin, eli noin 138 000 euron osuus.

Europpa-liigan toisen kauden voittajaksi ysi Anni ”mxey” Pekkosen johtama Faze Clan yhteensä 705 pisteellä. 15 pisteen erolla kakkoseksi Natus Vinceressä suomalaispelaajia ei ollut, mutta kolmanneksi tulleessa Team Liquidissa pronssia juhlivat Samu ”Sambty” ja Jere ”Jembty” Kauppinen.

Kokonaan suomalaisista kooostuvat joukkueet ENCE ja Winstrike sen sijaan jäivät kauas kärjestä, sijoille 11 ja 12. Eurooppa-liigan neljä pohjimmaista joukkuetta joutuu karsintoihin, jossa alemman sarjatason haastajajoukkueilla on mahdollisuus voittaa paikka korkeimman sarjatason Eurooppa-liigassa. ENCE ja Winstrike jäivät juuri ja juuri tuon karsintarajan yläpuolelle.

Alla näet liigan kokonaispisteet. Jos kuva ei näy, katso se täältä.Kultaa ja pronssia saaneet suomalaiset saavat voitoistaan paitsi palkintorahaa, myös jatkopaikat ensi kuussa Tukholmassa pelattavasta GLL Grand Slam PUBG Classic -turnauksesta, johon kutsutaan eri alueiden liigojen kärkijoukkueet. Euroopasta turnaukseen osallistuu viisi joukkuetta.
Edellä mainittujen suomalaispelaajien lisäksi Tukholman turnauksessa nähdään myös Pohjois-Amerikassa pelaavan Lari-Pekka ”LosHD” Hopiavuoren Amerikan liigan neljänneksi sijoittununut The Rumblers -joukkue.

Suomi on mukana myös PUBG:n ensimmäisessä suuressa PUBG Nations Cupissa, joka pelataan elokuussa Etelä-Koreassa. 9.–11. elokuuta Soulissa pelattavaan turnaukseen osallistuu 16 maata. Suomen lisäksi mukana ovat lisäksi esimerkiksi Kiina, Saksa, isäntämaa Etelä-Korea sekä Yhdysvallat.

Jokaista kisamaata edustaa neljä pelaajaa. Joukkueet valitaan joko pelaajien kesken tai maakohtaisella valintatavalla, joista ei ole vielä kerrottu tarkemmin. Turnauksessa pelataan jokaisena ottelupäivänä viisi ottelua. Palkintopotti on puoli miljoonaa dollaria eli noin 440 000 euroa. Potin jakotapaa joukkueiden kesken ei ole julkistettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt