MM-finaalia odotteleva Fortnite-mestari antaa aloittelijoille 3 vinkkiä

Julkaistu:

Lassi ”BELAEU” Kallio kilpailee heinäkuun lopussa isosta palkintosummasta.
Fortniten heinäkuun lopulla New Yorkissa pelattavat MM-finaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Yksi kisoissa pelaavista on ensimmäisten joukossa sooloturnauksen finaaleihin paikkansa varmistanut suomalainen Lassi ”BELAEU” Kallio.

MM-turnauksessa on yhteensä 26,5 miljoonan euron voittopotti, josta maailmanmestari kuittaa itselleen noin 3 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, eli noin 2,7 miljoonaa euroa. Kallio tienaa jo pelkästä osallistumisesta 45 000 euroa.

Ahkerasti harjoitteleva pelaaja kertoo IS:lle odottavansa jo kovasti New Yorkiin pääsyä.

– Pelien parissa on mennyt viime aikoina parempaan päin. Koko ajan tulee parempaa tulosta, ainakin omasta mielestäni, Kallio sanoo.
Kallio antaa myös kolme vinkkiä aloitteleville pelaajille, jotka haluaisivat ryhtyä pelaamaan Fortnitea tosissaan.

Ensimmäinen vinkki liittyy asenteeseen ja pelaajan pään sisäiseen maailmaan. Kallio kertoo, että treenin pitää olla pitkäjänteistä. Kaiken treenin taustalla tulee olla pitkälle aikavälille ulottuva tavoite.

– Kun tekee töitä pitkäjänteisesti, niin työ tuottaa tulosta ennen pitkää. Lyhytaikaiset tavoitteet voi siinä mielessä unohtaa, hän sanoo.

Kallio antaa MM-kisoihin liittyvän esimerkin. Hän kertoo monella pelaajalla olleen tavoitteena päästä MM-finaaleihin karsintojen kautta, mutta tavoitteesta ja tahdosta huolimatta moni ei silti päässyt.

– Kaikkia paukkuja ei voi laittaa tähän yhteen turnaukseen. Tätäkin vuotta on vielä kuutisen kuukautta jäljellä. Tulee uusia tapahtumia ja uusia turnauksia, joihin kyllä pääsee mukaan, kunhan tarpeeksi kehittyy.

Toinen Kallion vinkki liittyy mukavuusalueelta poistumiselle. Pelaajan tulee oppia kohtaamaan ja käsittelemään epäonnistumisia.

– Jokaisella on heikkoja kohtia. Ei kukaan, edes maailman paras pelaaja, pelaa jatkuvasti täydellisesti, eikä silläkään mene aina hyvin. Kukaan ei ole täydellinen ja ainoastaan se merkitsee, mitä virheistään pystyy oppimaan ja sitä kautta kehittymään, Kallio sanoo.

Esimerkiksi Fortniten superjulkkis, 28-vuotias amerikkalainen Tyler ”Ninja” Blevins ei onnistunut saamaan paikkaa Fortniten MM-turnaukseen. Samoin kävi monelle muulle tunnetulle pelaajalle: Team Liquidin Jake ”Poach” Brumleve, Ryan ”Chap” Chaplo ja Thomas ”72hrs” Mulligan seuraavat kisoja niin ikään katsomon puolelta. FaZe Clanin tähtinimistä Dennis ”Cloak” Lepore ja Nick ”NICKMERCS” Kolcheff jäivät myös kisojen ulkopuolelle.

Kolmanneksi Kallio kehottaa jokaista pelaajaa miettimään omaa yksilöllistä pelityyliään. Muiden pelaajien pelejä voi ja kannattaa katsoa oppimismielessä, mutta toisten pelityylejä ei kannata ryhtyä kopioimaan.

– Kannattaa katsoa, mitä itseä paremmat tekee ja mikä ylipäätään on mahdollista pelissä. Täytyy olla tietoinen siitä, mitä muut pelaajat tekevät ja voivat tehdä. Jos joku asia ei toimi omalla kohdalla yhtään, vaikka sitä yrittää kuinka vääntää, niin sitten voi antaa periksi ja yrittää jotain muuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt