Neljä suomalaistiimiä kisaa 15 000 eurosta Assemblyillä – ENCE loistaa poissaolollaan - Esports - Ilta-Sanomat

Neljä suomalaistiimiä kisaa 15 000 eurosta Assemblyillä – ENCE loistaa poissaolollaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla pelattavassa turnauksessa nähdään neljä suomalaisjoukkuetta, mutta ei Suomen kansainvälisesti kovinta nimeä ENCEä.

Assembly-tapahtumassa järjestetään useita peliturnauksia niin ammattilaisille kuin amatööreillekin. Kuva kesältä 2018.­

4.7.2019 17:55

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä tietokonefestivaali Assembly on julkaissut tarkempia tietoja tapahtumassa järjestettävästä Counter-Strike: Global Offensive -ammattilaisturnauksesta.

Kolmelle päivällä jaettuun turnaukseen osallistuu neljä suomalaisjoukkuetta: SJ Gaming, Havu Gaming, Kova Esports ja Helsinki REDS. Edellisen Assembly-turnauksen voittajaa ENCEä ei elokuun turnauksessa nähdä.

Aluksi turnauksessa kohtaavat Kova ja Helsinki REDS. Paras kolmesta -sarjan voittaja pelaa seuraavana päivänä Havu Gamingia vastaan uudessa paras kolmesta -sarjassa. Sarjan voittaja taas pelaa SJ Gamingia vastaan finaalissa. Kaikki ottelut näytetään suorana Assemblyn Twitch-kanavalla.

Finaalin voittajajoukkue kuittaa 15 000 euron suuruisesta palkintopotista 8000 euroa. Toiseksi tulleelle jää 4000, kolmanneksi tulleelle 2000 ja viimeiselle 1000 euroa.

Assemblyjen CS-turnaukset ovat olleet tapahtuman turnaustarjonnan kruununjalokivi. Vertailukohtana voidaan pitää helmikuun Winter Assemblyilla järjestettyä CS:GO-turnausta, jossa 12 500 euron potista taisteli kuusi joukkuetta. Turnauksessa suomalainen ENCE toteutti todellisen turpasaunan. Se voitti Havu Gamingin ja varmisti toisen peräkkäisen Assembly-mestaruuden ylivoimaisella 16–2-karttavoitolla ja 2–0-kokonaisvoitolla.

CS:GO-turnauksen lisäksi Assemblyillä pelataan ammattilaisturnaukset jääkiekkopeli NHL:ssä ja Starcraft 2:ssa. Jälkimmäiseen turnaukseen odotetaan lukuisia pelin parhaita osaajia ympäri maailmaa. Mukaan on ilmoittautunut jo ainakin hallitseva maailmanmestari, suomalainen Joona ”Serral” Sotala.

Assemblyillä nähdään myös kaikille avoin CS:GO -turnaus.

Alkuvuodesta 2019 Assembly kertoi, että se lopettaa eSM-turnausten järjestämisen. Itse tapahtuma myytiin viime kesänä Telialle. Telia osti ulkomaille muuttavan Assemblyn perustajan Jussi Laakkosen osuuden tapahtumasta ja saa omistusosuutta pääomitusta vastaan. Loput yhtiöstä omistaa muu toimiva johto. Pekka Aakko jatkaa pääjärjestäjänä ja yrityksen toimitusjohtajana. Myös muu toimiva johto jatkaa tehtävissään.

Assembly on demo-ohjelmointitapahtumana käynnistynyt Suomen suurin verkkopelitapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Nykyisin se järjestetään kahdesti vuodessa. Kesällä järjestettäville Assemblyille saapuu vuosittain noin 3000 pelaajaa oman tietokoneen kanssa ja tuhansia vieraita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?