Assemblyille kolme kovan luokan ammattilaisturnausta - Esports - Ilta-Sanomat

Assemblyille kolme kovan luokan ammattilaisturnausta

Tänä kesänä Suomen suurimmassa lan-tapahtumassa ratkotaan peliammattilaisten nokkimisjärjestys niin Starcraftissa, CS:GO:ssa kuin myös NHL:ssä.

SuperJymy ja ENCE kohtasivat CS:GO-ammattilaisturnauksessa helmikuun Winter Assemblyillä.­

2.7.2019 17:15

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä tietokonefestivaali Assembly tarjoaa jälleen laajan kilpapelikattauksen. Tänä kesänä tapahtumassa pelataan kolme merkittävää turnausta.

Ensimmäinen turnauksista on ASUS ROG:n järjestämä maailmanluokan Starcraft 2 -turnaus, johon osallistuu 32 menestynyttä ammattipelaajaa ympäri maailmaa. Turnauksessa ei ole käytössä niin sanottua region lockia, mikä tarkoittaa sitä, että millä tahansa maantieteellisellä alueella pelaavat pelaajat voivat osallistua turnaukseen. Aluelukitusta käytetään yleensä siksi, että huomattava osa Starcraftin huippunimistä tulee Etelä-Koreasta.

Palkintoina on 25 000 Yhdysvaltain dollarin (noin 22 000 euron) suuruinen rahapotti ja 3200 World Championship Series -pistettä, joita pelaajat tarvitsevat päästäkseen pelin MM-kisoihin. Turnauksen voittaja kuittaa itselleen 10 000 dollarin summan.

Tällä hetkellä rankingia johtaa suomalainen Joona ”Serral” Sotala, joka on myös pelin hallitseva maailmanmestari. Sotalan on jo ilmoitettu pelaavan Assemblyjen turnauksessa. Edellisestä Suomessa järjestetystä, vastaavan tasoisesta Starcraft -turnauksesta on jo melkoisesti aikaa, sillä se järjestettiin Assemblyillä vuonna 2015.

Joona Sotala on ensimmäinen Assemblyn Starcraft-turnauksen ilmoitetuista osallistujista. Kuvassa Sotala pelaa tekoälyä vastaan Helsingin Tiedekulmassa.­

Edellisvuosien tapaan Assemblyillä nähdään myös ammattilaistason Counter-Strike: Global Offensive -turnaus. CS:GO:n osalta ei ole vielä julkaistu tarkempaa tietoa, mutta luvassa on jälleen huomattavan suuri palkintopotti ja nimekkäitä pelaajia. CS on yleensä ollut eräänlainen tapahtuman turnaustarjonnan kruununjalokivi.

Vertailukohtana voidaan pitää helmikuun Winter Assemblyilla järjestettyä CS:GO-turnausta, jossa suomalainen ENCE toteutti todellisen turpasaunan. Se voitti HAVU Gamingin ja varmisti toisen peräkkäisen Assembly-mestaruuden ylivoimaisella 16–2-karttavoitolla ja 2–0-kokonaisvoitolla.

Kolmanneksi Assemblyillä nähdään NHLGamerin ja Gigantin yhdessä järjestämien NHL 19 -jääkiekkopelin virallisten suomenmestaruuskilpailujen finaalit. Sunnuntaina 7.7. alkavien kilpailujen ilmoittautuminen on auki vielä myöhään perjantai-iltaan 5.7. asti.

Assemblyillä nähdään pelin finaalit sekä 6v6- että 1v1 -sarjoissa. 1v1-finaali pelataan 16 parhaan kesken, 6v6 neljän parhaan joukkueen.

Yksi vastaan yksi -turnauksessa Suomen menestyneimmät pelaajat Erik ”EKI” Tammenpää ja Hannes ”Hansulinho” Kettunen etenevät suoraan finaaliturnauksiin. 6v6-sarjassa edellisvuoden voittajajoukkue FILADELPHIA pääsee suoraan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ykkössijoitettuna.

Turnauksen molemmissa sarjoissa on 5000 euron palkintopotti, josta voittaja lohkaisee 1v1-sarjassa puolet ja 6v6:ssa 3500 euroa. Rahapalkintojen lisäksi voittajat saavat itselleen myös SM-tittelin.

Ammattilaisturnausten lisäksi Assemblyilla pelataan myös useita amatööriturnauksia muun muassa Overwatchissa, League of Legendsissä ja Player Unknown’s Battlegroundsissa. Näihin turnauksiin voivat osallistua kaikki halukkaat ammattilaisturnauksissa pelaavia ihmisiä lukuun ottamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?