Helsingin CS-areenaturnaukseen kaksi maailman huippunimeä – ENCE jää pois

Julkaistu:

ESPORTS
ENCE ei osallistu Hartwall-areenalla järjestettävään Arctic Invitational -tapahtumaan, jossa nähdään kaksi maailmanlistan kärkikympin joukkuetta.
Suomen ensimmäinen areenaluokan kilpapelitapahtuma järjestetään syyskuussa Hartwall-areenalla, kun 100 000 euron Artic Invitational -turnauksessa kilpailee neljä Counter-Strike-joukkuetta.

Turnauksen kaksi ensimmäistä vahvistettua joukkuetta ovat yhdysvaltalainen NRG Esports sekä brasilialainen FURIA Esports. NRG on maailmanlistan 5. ja FURIA 7:s.Turnaukseen kutsutaan vielä yksi joukkue ja viimeinen paikka annetaan CS:n uudelle Suomen mestarille. SM-finaalit pelataan Tubecon-tapahtumassa 16.–17. elokuuta.
Suomen edustaja Hartwall-areenalla ei ole maan ykkösnimi ja maailmanlistalla kolmantena oleva ENCE, joka kilpailee samana viikonloppuna Moskovassa pelattavassa BLAST Pro Series -turnauksessa.

ENCE sai alun perin paikan Tubeconin SM-finaalitapahtumaan, mutta myöhemmin tiimille tarjottiin suoraa pääsyä areenaturnaukseen, vahvistaa Twitterissä Starsqauad Eventin toimitusjohtaja ja tapahtuman pääjärjestäjä Olli-Pekka Villa.

– Me emme valitettavasti voi kansainvälisen turnauksen päivämäärien siirrolle mitään, summasi Villa.Villa näkee ENCEn poissaolossa myös hyviä puolia: Nyt muut suomalaisjoukkueet saavat tilaisuuden näyttää taitojaan kansainvälistä kärkeä vastaan.

– Viimeinen kutsujoukkue pyritään saamaan Euroopasta ja keskustelut ovat hyvässä vauhdissa, kommentoi Villa IS:lle.

Tapahtumasta suurimman vastuun ottava Villa kertoi alkuvuodesta IS:lle kävijätavoitteen olevan lähemmäs 10 000 kävijää. ENCEn kilpaileminen Venäjällä on varmasti kova isku kävijätavoitteelle. Villan mukaan lipunmyynti on sujunut hyvin, mutta lukuja hän ei paljasta.

Ohjelman pääosassa on luonnollisesti CS, mutta lisäksi areenalla pelataan Elisan mobiililiigan finaalit. Areenalle keskelle rakennettava lava tarjoaa 360-katsojaelämyksen, lupaa Villa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt