Lassi Kallio kisaa Fortniten mestaruudesta New Yorkissa – yhdestä asiasta etua 16-vuotiaita vastaan

Julkaistu:

21-vuotias suomalaishuippu uskoo pärjäävänsä paineessa nuoria kilpailijoita paremmin.
Suomalainen Fortnite-tähti Lassi ”BELAEU” Kallio on matkalla Fortniten MM-kisoihin yhtenä ensimmäisten joukossa pääsylippunsa MM-kisoihin lunastaneista pelaajista.

Kisat pelataan New Yorkissa 26.–28. heinäkuuta. Palkintona on yhteensä 26,5 miljoonan euron voittopotti, josta maailmanmestari kuittaa itselleen noin 3 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, eli noin 2,68 miljoonaa euroa.

Sooloturnauksen maailmanmestaruudesta kisaa New Yorkissa 100 pelaajaa. Euroopasta kisoihin pääsee 40 pelaajaa.

Kallio eteni jatkoon Euroopan karsintojen ensimmäiseltä viikolta. 21-vuotias Kallio sijoittui karsinnoissa neljänneksi 67 pisteellä. Hän kertoo Ilta-Sanomille odottavansa MM-kisoja innolla.
– Pelien parissa on mennyt viime aikoina parempaan päin. Koko ajan tulee parempaa tulosta, ainakin omasta mielestäni, Kallio sanoo.

Maailman huipulla pelaavan Kallion lähtötasokaan ei toki ole huono. Hän toteaa, että kehittymiselle on aina tilaa ja siihen voi pyrkiä erilaisilla tavoilla.

Kallio vietti vastikään viikon Vierumäen urheiluopistolla, jossa hän valmensi 9–12-vuotiaita pelaajia. Kallio kertoo oppineensa uutta, mutta niin oppivat valmennettavat lapsetkin.

– Siinä tuli uutta katsausta elämään. Mielekästä hommaa.

MM-kisoihin valmistautuessaan Kallio kertoo viettävänsä maanantaisin vapaapäivää, mutta muutoin pelaavansa yleensä kuusi tuntia päivässä, yleensä putkeen. Tuossa ajassa ehtii pelata 10–20 kierrosta.

Vaikka maailmanmestaruuskisat menisivät niin hyvin, että Kallio lähtee New Yorksista kultamitali kaulassaan, hän ei aio järjestää suuria voitonjuhlia.

– Olen miettinyt voittoa jonkin verran, mutta juhlia en aio ollenkaan. En ole sellainen henkilö, joka juhlii. Homma ja pelaaminen jatkuu vaan, Kallio sanoo.

Mahdollinen voitto herättää Kalliossa monia ajatuksia. Ensinnäkin se on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa omaan loppuelämäänsä. Kolmen miljoonan Yhdysvaltain dollarin palkintosumma on niin iso raha, ettei sitä voi sivuuttaa.

– Sillä voisi elättää itsensä koko loppuelämän. Sanotaan, että unelma toteutuisi jos voitto tulee, mutta on se aika vaikea saavuttaakin.

MM-kisojen karsintaturnauksesta Kallio voitti itselleen jo reilut 45 000 euroa. Ne hän on laittanut säästöön, kuten aikoo laittaa myös MM-turnauksesta saamansa palkintorahat. Suuria suunnitelmia rahojen käytölle ei ole.

Fortnite tunnetaan erityisesti lasten ja nuorten suosiossa olevana pelinä. Se näkyy myös siinä, että MM-kisoihin osallistujien keski-ikä on 16,9 vuotta. Kallio uskoo, että hänellä on hieman vanhempana pelaajana puolellaan kullanarvoinen etu.

– Pääkoppa kestää varmasti eri tavalla kuin nuoremmilla. En ole ihan samalla tavalla paineen alle, hän sanoo.

Turnauksessa on myös yksi Kalliota epäilyttävä asia. Pelin säännöt saattavat muuttua juuri ennen kisoja, kuten kävi myös ennen karsintoja.

Pelijulkaisija Epic Games ilmoitti vain 10 päivää aiemmin, että pelaajien pitää kilpailla MM-kisoissa 16:9-kuvasuhteen ruudulla. Päätös on raivostutti ison joukon pelaajia.

– Muutokseen voi varautua jossain määrin, mutta ei täysin. Ikinä ei ole varmaa, mitä pelinkehittäjä keksii, Kallio sanoo.
– Ei se varmaa ole, mutta on mahdollista, että peli muuttuu isolla tavalla ennen turnausta ja jokainen pelaaja on täysin ulapalla. Se voi muuttua hyvin radikaalistikin.

Kesän viettämiselle aktiivisesti kilpaileva ja harjoitteleva Kallio ei uhraa montakaan ajatusta. Aikaa kyllä olisi, mutta ei juuri kiinnostusta.

– Mieluummin menen tässä omassa elämässäni eteenpäin. Ei tämä kuuden tunnin pelaaminen päivässä sulje mitään pois, mutta teen asioita joista itse tykkään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt