Palkintopotti uuteen ennätykseen? Dota 2 -turnauksessa jaossa jo lähes 17 miljoonaa euroa - Esports - Ilta-Sanomat

Palkintopotti uuteen ennätykseen? Dota 2 -turnauksessa jaossa jo lähes 17 miljoonaa euroa

Aiemmin yli 20 miljoonaan euroon yltänyt palkintopotti kasvaa nopeammin kuin vuonna 2018.

Kuva viime vuoden The International -turnauksesta.­

20.6.2019 9:49

Shanghaissa 15.–25. elokuuta pelattava Dota 2:n vuoden ykkösturnaus The International tunnetaan järkälemäisistä palkintopoteistaan. Vuosi 2019 ei ole jäämässä poikkeukseksi.

Tämän vuoden turnauksen palkintopotti oli aluksi 1,4 miljoonaa euroa, mutta fanien ostot kasvattivat sitä reilussa viikossa jo 10,7 miljoonaan euroon. Nyt potti on kasvanut jo 16,8 miljoonaan euroon. Tämä on 3,8 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2018 vastaavaan aikaan.

Dota 2:n fanit kasvattavat The Internationalin palkintopottia ostamalla turnausta varten myyntiin tuodun taistelupassin (Battle Pass), jonka myynneistä 25 prosenttia ohjataan palkintopottiin. Passin ostamalla saa käyttöönsä uusia pelimuotoja, tehtäviä, haasteita sekä turnaukseen liittyvän e-kirjan.

Passin tasoa voi nostaa maksamalla lisää, jolloin pelaaja palkitaan erilaisilla pelitavaroilla. Tavarat ovat täysin kosmeettisia, eikä niillä ole vaikutusta pelaajan menestymiseen.

Viime vuonna The Internationalin palkintopotti oli kilpapelihistorian suurin, kaikkiaan 22,7 miljoonaa euroa. Voittajajoukkue OG kuittasi summasta itselleen noin puolet. Huiman palkintosumman lisäksi voittajajoukkue saa itselleen Dota 2:n epävirallisen maailmanmestarin tittelin.

Vuonna 2018 turnaus oli erittäin katsottu. Parhaimmillaan sitä seurasi lähes 15 miljoonaa yhtäaikaista katsojaa.

Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama OG on tällä hetkellä Dota Pro Circuit -rankingin kymmenentenä ja kiinni turnauspaikassa ennen kauden viimeisiä DCP-turnauksia.

The Internationaliin osallistuu kaikkiaan 18 joukkuetta. Toistaiseksi paikkansa turnaukseen ovat lunastaneet Team Secret, Virtus.pro, Evil Geniuses, Vici Gaming, PSG.LGD, Fnatic, Ninjas in Pyjamas ja Team Liquid, joilla on tarpeeksi turnausvoitoista myönnettäviä Dota Pro Circuit -pisteitä. Neljän muun joukkueen täytyy vielä kerätä itselleen pisteitä kesäkuun lopulla päättyvistä karsintaturnauksista.

Loput kuusi The Internationaliin osallistuvaa joukkuetta taas ratkotaan heinäkuussa pelattavilla alueellisilla loppukarsinnoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?