Maailmanmestarilta 3 kovaa vinkkiä Änäriin – näin pääset alkuun kilpapelaajana

Julkaistu:

NHL
Suomen menestyneimpiin NHL-kilpapelaajiin kuuluva Tammenpää kertoi, millaisin keinoin lähti aikoinaan rakentamaan peliuraansa.
Jääkiekkopeli NHL on yksi suomalaisten pitkäaikaisista suosikkipeleistä sekä myyntimäärissä että menetyksen kannalta. Moni pelaaja on saattanut miettiä, että peliä olisi hauska pelata kilpailullisesti muita vastaan.

Pelin hallitseva maailmanmestari Erik ”EKI” Tammenpää kertoo, mistä kilpailusta kiinnostuneiden kannattaisi lähteä liikkeelle. Hän tietää mistä puhuu, sillä hän on yksi maailman parhaista pelin pelaajista ja voittanut kaiken mahdollisen, minkä pelissä voi voittaa. Alkavalla viikolla hän puolustaa MM-mestarin titteliä Yhdysvaltain Las Vegasissa pelattavassa turnauksessa.
Tammenpään ensimmäinen kosketus NHL-pelisarjaan eli ”Änäriin” on vuodelta 2004, jolloin hänen serkkunsa pelasi NHL 04 -versiota pc:llä.

– Ajattelin silloin junnuna, että hitto, näyttää hienolta. Pari vuotta myöhemmin vanhemmat olivat ilmeisesti kuunnelleet tarpeeksi valitusta, ja sain PlayStation 2:n ja NHL 07:n. Sitä hakattiin Espoon Bluesilla kausimuodossa.

Bluesin juniorijoukkueita pitkään edustanut Tammenpää ryhtyi pelaamaan NHL:ää kunnolla vuonna 2014, jolloin hän tahkosi 6vs6-otteluita huipputasolla. Yleisemmästä 1vs1-pelimuodosta hän innostui vasta NHL 17 -pelissä.

Tammenpää muistelee kokeneempien pelaajien videoiden ja striimien katsomisen auttaneen huomattavasti hänen omaa NHL-peliuraansa alkuvaiheessa.

– Kannattaa seurata ja katsella Änärin kärkiäijien tekemisiä. Striimejä katsomalla voi nähdä mitä pelaajat tekevät hyvin ja mitä huonosti. Siitä saa tosi paljon irti, kun kuuntelee tarkkaan.

Tammenpää kertoo, että monet NHL-huiput myös vastailevat lähetyksissään katsojien kysymyksiin. Aloittelijat voivat oppia itseään paremmilta myös kysymyksillä ja kuuntelemalla vastaukset.

– Itse teen tätä ja Hanneksella on ihan sama juttu. Kun itse halusin tulla hyväksi pelaajaksi, niin katsoin Hansulinhon (Hannes Kettusen) striimejä tosi paljon.

Kettunen kilpailee Tammenpään tavoin kilpailee alkavalla viikolla Las Vegasissa ja on Tammenpään mukaan yksi voittajasuosikeista.
Tammenpään toinen neuvo on ahkera harjoittelu. NHL:ssä ei pärjää, jos ei pelaa paljon.

Pelaamista ei kuitenkaan kannata tehdä hampaat irvessä, vaan fiiliksen mukaan. Jos pelaaminen ei tunnu luontevalta jonakin päivänä, niin pienen tauon pitäminen on hyvä ajatus. Se tekee hyvää pelaajan kehitykselle.

– Änäri ei ole kuin vaikkapa CS:GO, jota pitää hakata 5000 tuntia, jotta peli tulisi ihan lihasmuistista. Änäri on enemmänkin sellainen fiilispeli, jossa tarvitaan oikeaa kiekkosilmää. Itse pystyn pelaamaan putkeen ehkä neljä tai viisi peliä, joskus vähemmänkin. Sitten katselen vähän aikaa esimerkiksi Netflixiä tai syön ja sitten pelaan taas. Pysyy mielikuvituskin freesinä.

Kolmanneksi pelaajan täytyy kehittyäkseen ymmärtää, mitä tekee hyvin ja mitä huonosti.

– Peliä ei voi aina syyttää, jos menee huonosti. Pitää tietää missä kehittyä, jos haluaa paremmaksi. Jo pelin aikana pitäisi miettiä, mitä voi tehdä paremmin.

Tätä varten Tammenpää suosittelee aloittelevia kiekkoilijoita tallentamaan omia pelejään ja katsomaan niitä jälkikäteen läpi. Kun pelitilanne ei ole päällä, on huomattavasti helpompi huomata, missä kohtaa tuli tehtyä virheitä ja missä kohtaa sujui niin kuin pitääkin.

– Omien pelien katsomisesta voi saada tosi paljon irti kun tuleekin itseä parempi pelaaja vastaan ja katsoo pelin läpi ajatuksella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt