Team Liquid pudotti pommin – Lasse ”Matumbaman” Urpalainen lähtee maailmanmestarijoukkueestaan

Julkaistu:

Joukkue ilmoitti Urpalaisen lähdöstä vain kymmenen päivää ennen seuraavaa isoa turnausta.
Suomalainen Dota 2 -pelaaja Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen on siirretty pois Team Liquid -joukkueensa pelaavasta kokoonpanosta.

Joukkueen mukaan siirto tapahtui joukkueen ja Urpalaisen yhteisellä päätöksellä.

Team Liquid kertoi asiasta Twitterissä keskiviikkoiltana. Tekstin mukaan Urpalainen on nyt avoin uusille mahdollisuuksille ja tiimi selvittää, mikä olisi seuraava ideaali askel Urpalaisen uralla.Tiimi kertoo myös, että koska Urpalaisen lähtö tapahtuu vain hetki ennen Dota 2 -kauden viimeistä Major-turnausta ja sen jälkeen alkavia maailmanmestaruuskisoja, se joutuu ilmoittamaan pelaajavaihdoksesta turhan kiireisesti. Team Liquid lupaa järjestävänsä Urpalaisen uran kunniaksi vielä sille sopivan tribuutin.

Uudesta pelaajasta joukkue taas kertoo ilmoittavansa pian.

Ilmoituksen jälkeen tiimin sivuille on kirjoitettu lukuisia Urpalaista ylistäviä lämmöllä muistelevia kommentteja.

Ero joukkueesta tapahtuu pian sen jälkeen, kun Urpalainen kertoi Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa miten joukkueen sisällä tapahtuvat räjähdysherkät tilanteet voivat johtaa jopa pelaajien toisilleen antamiin potkuihin. Tällaisesta ei kuitenkaan ilmeisimmin ole Urpalaisen tapauksessa kyse.

Jutussa mainittiin myös, että Urpalainen alkaa lähestyä kilpapelaajan eläkeikää, sillä hän on 24-vuotias. Useimmat huipputasolla pelaavat kilpapelaajat lopettavat ennen 30-vuoden ikää. Vielä toistaiseksi Urpalainen ei ole kertonut milloin aikoo uransa lopettaa, mutta jatkosuunnitelmistaan hän on puhunut. Miehen unelmissa on ainakin veneen hankinta ja Atlantin yli purjehtiminen.
24-vuotias Urpalainen on yksi maailman menestyneimmistä kilpapelaajista. Hän liittyi Team Liquidiin jo lokakuussa 2015. Hänen lisäksensä tiimiin kuuluivat viime vuosina myös Amer ”Miracle-” Al-Barkawi, Maroun “GH” Merhej ja Ivan “MinD_ContRol” Ivanov. Joukkueen kapteenina on toiminut jo pitkään Kuro “KuroKy” Takhasomi.

Tällä kokoonpanolla joukkue voitti Dota 2:n maailmanmestaruuden, The International -turnauksen ja 10,8 miljoonan Yhdysvaltain dollarin palkintopotin. Voittosumma teki joukkueen pelaajista maailman eniten palkintorahoja tienanneita kilpapelaajia. Lasse Urpalainen on tällä hetkellä viidenneksi eniten tienannut pelaaja.
Dota 2:n kilpapelaamisen Urpalainen aloitti kesällä 2014. Pari kuukautta myöhemmin elokuussa hän voitti Helsingissä pelatun Assembly-tapahtuman Dota-turnauksen. Nuori espoolainen kiinnitti välittömästi Suomen parhaimpien pelaajien huomion ja voitto poiki paikan ykköstiimistä.

4 Anchors + Sea Captain -joukkue, jonka loppuosa viittaa Urpalaisen kesken jääneeseen merikapteenintutkintoon, menestyi kohtuullisesti seuraavan vuoden aikana. Isoimmat turnaukset jäivät kuitenkin väliin, mukaan lukien The International.

Suomalaisjoukkueesta Urpalainen siirtyi eurooppalaistiimiin, 5 Jungzsiin, jossa hän pelasi yhdessä suomalaisen, nykyään OG-joukkueessa pelaavan ja sen kanssa maailmanmestaruuden vuonna 2018 voittaneen Jesse ”JerAx” Vainikan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt